010723_ijuretic_276

Otvoreno arhitektonsko čudo na Učkoj: Pogledajte kako izgleda novo neobično planinarsko sklonište

GREEN_300_listici_sredina

Fascinantno i u skladu s prirodom

Arhitekt je dobio ideju dok je letio padobranom iznad područja na kojem je objekt bio planiran.

Otvoreno je planinarsko sklonište “Izvaljeno jaje u gnijezdu” u Parku prirode Učka. Posjetitelji su time dobili dugo očekivano sklonište koje će im omogućiti da uživaju u prirodnim ljepotama i nesmetano promatraju neke od 170 vrsta ptica koje obitavaju u ovome kraju.

Planinarsko sklonište i promatračnicu za ptice potpisuje arhitekt Ivan Juretić, a financira Zaklada zaposlenika grupe VKR. Ideja je bila da izgled novog objekta slavi ljepotu prirode i života na otvorenom.

Kompliciran pothvat

Arhitektonsko čudo “Izvaljeno jaje u gnijezdu” na najbolji način prikazuje kako suvremeni dizajn može biti na usluzi prirodi te se savršeno stopiti s njom zahvaljujući razumijevanju, promišljanju, inovativnosti i kreativnosti arhitekta Ivana Juretića koji potpisuje ovo djelo. Boravak u prirodi i na otvorenom, zahvaljujući ovomu planinarskom skloništu, dobio je sasvim novu dimenziju.

Arhitekt Ivan Juretić, vizionar i autor planinarskog skloništa, podijelio je svoju inspiraciju za projekt.

“Dok sam letio padobranom iznad tog područja, ideja mi je sinula sama od sebe. Znao sam da će to biti kompliciran pothvat, ali bio sam odlučan u tome da ga realiziram. Uz potporu vrlo kompetentnog i predanog tima koji je uključivao obrtnike, tehničare, plesače, znanstvenike i Hrvatski planinarski savez, svladali smo sve prepreke u nastojanju da ovo fantastično sklonište zaživi”, rekao je.

 

 

PHOTOS BY: Ivan Vranjić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.