43288.width-660

Osvanuo neobičan oglas u Bjelovaru: Pobjegli su Timon i Pumba

GREEN_300_listici_sredina

Ako ih vidite, kontaktirajte vlasnika

Riječ je o landrasima, skupini kojoj pripada veći broj pasmina ovisno o državi u kojoj su rođene, ali sve se one odlikuju vrlo sličnom morfologijom i proizvodnim svojstvima.

Na bjelovarskim stupovima osvanuo je neobičan oglas – Traže se Timon I Pumba, dvije svinje za čiji pronalazak ili korisnu informaciju, vlasnik nudi nagradu.

Timon i Pumba su, piše dalje, pasmine landras, bijele boje, teške oko 200 kilograma te izrazito pitome i ljudima “idu na ruku”, navodi MojPortal.

Nemojte se uplašiti 

Dakle, ako slučajno naletite na dvije svinje kako hodaju Bjelovarom, nemojte se uplašiti. Riječ je o Timonu i Pumbi. Pomozite im da se sigurno vrate kući, javite se vlasniku na broj koji je naveden u oglasu.

Svinje pasmine landras u prosjeku prase 10 do 12 prasadi te za šest mjeseci postižu masu od 110 kilograma. Landrasi su, inače, skupina kojoj pripada veći broj pasmina ovisno o državi u kojoj su stvorene, ali sve se one odlikuju vrlo sličnom morfologijom i proizvodnim svojstvima. Većinom su nastale križanjem velikog jorkšira s domaćim svinjama i još nekom pasminom, navodi Agroklub.

PHOTOS BY: MojPortal, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.