top destinacije naslovna

Odlične vijesti: Vodeća svjetska turistička agencija svrstala Hrvatsku u 10 top destinacija za 2024.!

GREEN_300_listici_sredina

Super preporuka

U društvu Indije, Maroka, Čilea i Meksika, našla se i Hrvatska, kao jedna od top 10 turističkih destinacija koju za sljedeću godinu preporučuje Lonely Planet.

Dobar glas daleko se čuje pa tako i brojni stranci, koji su godinama posjećivali Hrvatsku, ostavljaju odlične recenzije i preporuke za turističke destinacije u našoj zemlji. To je prepoznala i vodeća svjetska online turistička agencija Lonely Planet, koja preporučuje i organizira putovanja na najzanimljivije lokacije stoga se i naša zemlja našla na popisu top 10 turističkih atrakcija koje valja posjetiti u 2024. godini.

Kako opisuju na svojoj stranici, prirodna baština, bogata kultura, ljubaznost ljudi te napredak u različitim segmentima turizma više su nego očit razlog zašto bi turisti posjetili Hrvatsku. Stranci Hrvatsku doživljavaju kao jednu od ljepših mediteranskih zemalja, s prekrasnom obalom i čistim morem, ali i brojnim zanimljivim lokacijama u planinskom i kontinentalnom području.

hrvatska top destinacija

Na popisu hrvatskih zanimljivosti su Dubrovnik, Lokrum, Split, Plitvička jezera, Nacionalni park Mljet, Pula, Zagreb, Prirodni park Biokovo, Nacionalni park Krka, Park prirode Kopački rit, Hvar i Zadar,

Valja spomenuti da su uz Hrvatsku na listi svoje mjesto osigurale i zemlje poput Mongolije, Indije, Maroka, Čilea i Meksika. Osim liste najboljih zemalja, Lonely Planet je objavio i liste najboljih održivih destinacija, najboljega grada, najbolje regije te destinacija s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.