Endangered Loggerhead Sea Turtle (Caretta caretta) underwater  in Palm Beach County, FL. Florida is home to half of the world's population, and Palm Beach County is a major nesting location.,Image: 98687716, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Odlične vijesti: Glavata želva položila 50 jaja u crnom vulkanskom pijesku

GREEN_300_listici_sredina

Kod Napulja

Općina Torre del Greco promptno je izdala uredbu o zabrani korištenja ograđenog dijela kupališta kako bi se zaštitilo gnjezdište ove zaštićene vrste.

Sjajne vijesti ovih dana dolaze iz Italije. Na plaži u Torre del Grecu kod Napulja ženka glavate želve položila je jaja u crnom vulkanskom pijesku. Riječ je o gnijezdu koje je sada zaštićeno i nadzirat će se u sklopu projekta Life Turtlenest sve dok se mlade kornjače ne izlegu.

Ženka glavate želve (Caretta caretta) položila je ukupno 50 jaja i to između suncobrana na navedenom kupalištu. Dolaskom djelatnika Lučkog operativnog centra, kornjača je zajedno s jajašcima izmještena na znatno sigurniju lokaciju kod susjednog kupališta Lido Miramare.

Obožavaju Jadran

Općina Torre del Greco promptno je izdala uredbu o zabrani korištenja ograđenog dijela kupališta kako bi se zaštitilo gnjezdište ove zaštićene vrste.

Inače, mužjaci glavate želve cijeli život provedu u moru, dok ženke izlaze na kopno kako bi položile jaja.

Malo je poznato da je upravo Jadran jedno od dva najznačajnija područja ishrane i zimovališta glavate želve u Sredozemlju.

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.