naja-bertolt-jensen-Uu1CtKngEXY-unsplash

Danas slavi rođendan najstarija životinja na svijetu! Jonathan ima 190 godina

GREEN_300_listici_sredina

Organizirali mu proslavu

Kao voljenom članu svoje otočke zajednice i najstalnijem stanovniku, mještani su svojoj kornjači priredili trodnevnu rođendansku proslavu, na kojoj je cijelo vrijeme mogla uživati u svom omiljenom povrću.

Danas je proslavila rođendan najstarija kopnena životinja na svijetu, Jonathan sada ima 190 godina! Ova kornjača rođena je prije gotovo dva stoljeća, početkom 1800-tih, što ju ne čini samo najstarijom kornjačom u povijesti, nego i najstarijom živućom kopnenom životinjom na svijetu. Više od 140 godina živi usred južnog Atlantskog oceana, na otoku Sveta Helena, šest sati leta od Johannesburga u Južnoj Africi.

Za Jonathana se godinama brinuo veterinar Joe Hollins, čak i sada kada je u mirovini. “On je preživio svjetske ratove, uspon i pad Britanskog Carstva, mnoge guvernere, kraljeve i kraljice koji su vladali. To je prilično nesvakidašnje, a on je cijelo vrijeme bio ovdje“, rekao je, prenosi Good News Network. Dodao da se osjeća iznimno ponosno. Za njega je ovo, naime, velika privilegija, brinuti se o najstarijoj kopnenoj životinji na svijetu.

Kao voljenom članu svoje otočke zajednice i najstalnijem stanovniku, mještani su svojoj kornjači priredili trodnevnu rođendansku proslavu, na kojoj je cijelo vrijeme mogla uživati u svom omiljenom povrću. Proslava je započela u petak, a planira se i velika rođendanska torta, izrađena u potpunosti od Jonathanove omiljene zdrave hrane.

Za završetak trodnevnog slavlja, Jonathanov rođendan će se proslaviti na tržnici na otvorenom u Plantation Houseu u nedjelju, uz premijeru animiranog videa i pjesme o Jonathonovom životu.

PHOTOS BY: Unsplash, Guliver image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.