352394797_196695106245679_8798352961079215109_n

Dobre vijesti: U pulskom akvatoriju spašena još jedna glavata želva

GREEN_300_listici_sredina

Dobila je ime Roza

Roza je dobila rehidracijsku tekućinu i vitaminsku terapiju, a s obzirom na to da je prihvatila hranu nakon jednoga dana provedenog u Centru, nije potrebna daljnja rehidracija te zamjena za obroke.

U Centar za oporavak morskih kornjača prije nekoliko dana stigla je nova stanovnica. Riječ je o glavatoj želvi koja je dobila ime Roza, objavili su iz pulskog akvatorija, gdje je Roza trenutno smještena.

Riječ je o kornjači staroj 20-25 godina koja je pronađena na otvoreno moru u okolici Splita.

“Pregledom je ustanovljeno da jedinka ima izvrnutu nečisnicu (prolaps kloake), rendgenskom snimkom nisu ustanovljena strana tijela, s urednim nalazom krvi. Kloaka je otvor u kojem se nalaze izvodni kanali mokraćnog i spolnog sustava, a postoje različiti uzročnici koji mogu dovesti do ovog stanja. Najvjerojatnije je do prolapsa došlo prilikom gniježđenja”, poručili su iz akvarija.

Istaknuli su pritom da je Roza dobila rehidracijsku tekućinu i vitaminsku terapiju, a s obzirom na to da je prihvatila hranu nakon jednoga dana provedenog u Centru, nije potrebna daljnja rehidracija te zamjena za obroke.

Nedavno spasili rijetku ražu

Inače, djelatnici pulskog akvarija prije nekoliko su dana sudjelovali i u akciji spašavanja rijetkog stanovnika Jadrana, raže žutuge ljubičaste (Pteroplatytrygon violacea) koja se nasukala kod kanjona Verudela.

“Po zadobivenim ozljedama pretpostavili smo da je bila ulovljena u ribarsku mrežu. Trenutno se nalazi u našoj karanteni na oporavku te prima terapiju”, objavili su na svojim društvenim mrežama.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.