pexels-lina-kivaka-3639538

Od sada u ovoj domaćoj pekari možete kupiti veganski burek, hot dog i sendvič!

GREEN_300_listici_sredina

Novo doba pekarskih proizvoda

Možda će sad mnogi negodovati i tvrditi kako burek može samo biti od mesa, no u pekari "Mlinar" tome su dodali biljno meso. Naime, na više od 70 Mlinarovih prodajnih mjesta možete kupiti veganski burek, hot dog, ali i sendvič bez grižnje savjesti da konzumirate proizvode životinjskog porijekla.

Vegani, vegetarijanci, kao i svi oni koji preferiraju biljnu prehranu napokon imaju izbora i u pekarama. Naime, Mlinar, kao najveća pekarska grupacija u Adria regiji, odnedavno u svom asortimanu nudi proizvode Planet of plants: burek, hrenovku u lisnatom i sendvič biljnog podrijetla.

Umjesto mljevenog mesa, protein graška

Ponuda će u prvoj fazi biti dostupna na više od 70 prodajnih mjesta Mlinara u cijeloj Hrvatskoj, a u drugoj fazi moći će se naći u cijeloj mreži i kod ostalih veleprodajnih kupaca. Rezultat je to suradnje s kompanijama Zvijezda i PIK Vrbovec koje su prije nekoliko godina osmislile prvu hrvatsku liniju plant- based proizvoda Planet of plants.

Ovaj burek umjesto mljevenog mesa sadrži protein graška. Uz njega tu je i lisnato s Planet of plants hot-dogom na biljnoj bazi od proteina graška i krumpira, uz prilog senfa kombiniranog s kremastim umakom od đumbira, kurkume i kumina. Treći proizvod koji se odnedavno može pronaći u Mlinaru je sendvič s Planet of plants salamom, izrađenom od proteina suncokreta, obogaćen Planet of plants majonezom bez jaja.

“Kad kažemo plant – based, većina još uvijek pomisli na vegane i vegetarijance. No, tržište pokazuje kako namirnice biljnog podrijetla sve češće biramo i svi mi “ostali“ kojima je meso i dalje važan izvor proteina, ali spremni smo isprobati nešto novo i uvesti nove navike. Naša je snaga u iskustvu proizvodnje baziranom na korištenju snage biljaka i drago nam je da imamo priliku zajedno s potrošačima graditi razvoj nove kategorije proizvoda i posaditi nove navike“, tvrdi Gašpar Novak, direktor marketinga i razvoja Zvijezde koja je liniju razvila u sinergiji s PIK Vrbovcem unutar Fortenova grupe.

Ne sadrže jaja, soju i gluten

Iz Mlinara su pak izjavili kako uvijek nastoje ići u korak s trendovima i svojim kupcima ponuditi nešto novo. “Prateći trendove, suradnja s Planet of plants, kao prvom hrvatskom linijom plant – based proizvoda, bila je logičan iskorak. Spojili smo tradiciju s inovacijom i na prodajnim mjestima diljem Hrvatske kupcima ponudili praktične i ukusne zalogaje. Onima koji već znaju za Planet of plants sad smo nadohvat ruke kad im treba brzi predah, pauza, i ukusan obrok, a svima ostalima prilika da isprobaju nešto novo i obogate svoj jelovnik. Burek je Mlinarov najprodavaniji proizvod i drago nam je da smo ovim iskorakom u biljne alternative mesu uspjeli dodatno proširiti ponudu“, izjavio je Mario Scherr, izvršni direktor marketinga i maloprodaje Mlinara.

Radi se o proizvodima koji, uz to što su 100 % biljnog podrijetla uz 100 % okusa, ne sadržavaju jaja, gluten i soju, a bogati su proteinima dobivenim iz graška te vlaknima, što ih čini pogodnima i za vegane i vegetarijance kao i za fleksitarijance.

PHOTOS BY: press, Unsplash, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.