191584045_520180639022342_519145686756935527_n

Od sada možete kupiti razigrane Nike tenisice izrađene od Piñatexa

“Happy Pineapple” kolekcija

Proizvođač jednog od najtraženijeg veganskog materijala u zadnje vrijeme, Piñatexa, najavio je suradnju s Nikeom u obliku ljetnih eko tenisica koje dolaze u sklopu Happy Pineapple kolekcije.

Nike je još prije koju godinu najavio svoju inicijativu Move to Zero i predstavio svoje ciljeve za budućnost bez otpada i s nula ugljičnog otiska. Nakon toga smo mogli vidjeti svako malo neki novi model tenisica koji se savršeno poklapa s njihovim ciljevima i koji je rađen od recikliranih, veganskih ili eko materijala. U travnju su predstavili svoju prvu tenisicu od pluta Plant Cork Pack kao dio linije obuće Move To Zero Summer 2021., a nakon toga su najavili i Happy Pineapple kolekciju koja će biti rađena, među ostalim, s Piñatex veganskom kožom od ananasa.

Tvrtka Ananas Anam, koja je proizvođač Piñatexa, jučer je uzbuđeno najavila svoju suradnju s Nikeom, a uz to i željno iščekivani datum kada će se kolekcija moći kupiti. Na svom Instagram profilu su izjavili: “Uzbuđeni smo što možemo najaviti svoju suradnju s Nikeom na njihovoj Happy Pineapple kolekciji.” Osim toga najavili su i da će se cijela kolekcija moći kupiti preko Nike aplikacije SNKRS od 17. lipnja.

Piñatex će biti korišten u ključnim dijelovima tenisice zajedno s ostalim održivim vrstama materijala poput pluta. Nike je korištenje ovog materijala povezao s nazivom kolekcije na simpatičan način, tako da osim samog naziva, mali ananas će se aplicirati i na sve tenisice koje će tako dobiti svoj ljetni pečat.

U ovoj ljetnoj kolekciji ćete pronaći pet poznatih tenisica Air Force 1, Air Max 90, Air Max 95, Air Zoom Type i Free Run Trail Premium. Svaka će biti posebna na neki način, napravljena s recikliranim materijalima, održivim materijalima te s Piñatexom. Boje koje prevladavaju su prirodne nijanse off white, bež i smeđe u kombinaciji s ljetnim i tropskim bojama narančaste, zelene, roze te tirkizne, što će ove tenisice učiniti idealnima za ljetne kombinacije. Svaka od njih će imati i svoj Happy Pineapple logo ananasa na jeziku tenisice.
Ova željno iščekivana ljetna kolekcija će se moći pronaći samo u odabranim trgovinama i web shopovima.

PHOTOS BY: Nike, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.