plivanje s orkama naslovna

Nevjerojatna snimka dronom ostavit će vas bez daha: Dok je Judie plivala svoju uobičajenu rutu, prišle joj tri orke

GREEN_300_listici_sredina

Neobičan susret

Orke su znatiželjne i ponekad odluče prići ljudima, pogotovo u vodama kojima često love i plivaju, kao što more oko Novog Zelanda. Judie Johnson, koja svako jutro običava plivati, doživjela je 2018. godine neobičan susret u moru s čak tri orke.

Orke su diljem svijeta zaštićene životinje, ne smije ih se uznemiravati, plivati s njima niti ih hraniti. No što ako vas oni odaberu za društvo? To se upravo 2018. godine dogodilo Judie Johnson, koja ima kuću na plaži Cromandel, na Novom Zelandu, i koja svaki dan prakticira plivanje, kao jutarnju tjelovježbu.

Kako je ispričala za novozelandski 1 News, Judie je, kao i svako jutro, ušla u more. Kada se okrenula, vidjela je da joj se približavaju tri morska diva, i isprva je pomislila da je riječ o običnim dupinima.

Tek kada je primijetila bijele površine na njihovim leđima, shvatila je da je riječ o orkama, dvoje odraslih kitova i mladuncu. U igri, orka joj je čak dotaknula i nožne prste.

“Pogledala sam oko sebe i shvatila da sam samo ja s njima u moru”, opisala je Judie svoje nevjerojatno iskustvo.

Na plaži je bilo kupača, a jedan od njih, koji ugledao ovaj pomalo zastrašujući prizor, Dylan Brayshaw, za novozelandski odmah je otrčao po svoj dron i odlučio snimati.

Judie je polako, kao da se ništa ne događa, otplivala prema obali i izašla van.

Stručnjaci, koji su tada komentirali događaj, rekli su kako na području Novog Zelanda nije zabillježen napad orki na čovjeka te da Judie vjerojatno nije bila u životnoj opasnosti, naime, ovi morski giganti za obrok radije biraju morske pse.

PHOTOS BY: Screenshot YouTube / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.