Ostaci sapuna

Ne bacajte ih: Evo što možete napraviti s ostacima tvrdog sapuna

GREEN_300_listici_sredina

Zabavno i korisno

Ovaj jednostavan recept omogućuje vam da smanjite otpad, stvorite novi proizvod i i budete ekološki osviješteni.

Znate one male komadiće sapuna koji samo kliznu iz ruke i više nisu „dobri“ za pranje? Umjesto da ih bacite, možete ih iskoristiti za stvaranje potpuno novog sapuna! Ova kreativna metoda omogućuje vam da iskoristite svaki dio sapuna, smanjite otpad i stvorite nešto korisno i zabavno!

Razlomite sapun: Počnite tako da razlomite preostale komadiće sapuna na manje dijelove. Ne brinite o veličini, jer će se sve stopiti zajedno.

Otopite sapun: Stavite komadiće sapuna u posudu i dodajte malu količinu vode. Količina vode ovisit će o količini sapuna, no dodajte dovoljno da pomogne otapanju. Otopite sapun na niskoj temperaturi, povremeno miješajući.

Stavite u kalup: Nakon što se sapun potpuno otopi, prelijte smjesu u kalup. To može biti kalup za led ili, kao što mnogi preferiraju, silikonski kalup.

Zamrznite: Stavite kalup s otopljenim sapunom u zamrzivač i ostavite ga najmanje 12 sati. Ovaj korak pomoći će da se sapun stvrdne i zadrži oblik.

Uživajte u novom sapunu: Nakon što se sapun dovoljno stisne, možete ga izvaditi iz zamrzivača i uživati u svom potpuno novom sapunu!

Ovaj jednostavan recept omogućuje vam da smanjite otpad, stvorite funkcionalan proizvod i istovremeno budete ekološki osviješteni. Čuvajte male komadiće sapuna u posudi dok ne skupite dovoljno za novu seriju sapuna.

PHOTOS BY: Unsplash.com Pexels.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.