DIY sapun za ruke od samo nekoliko sastojaka

GREEN_300_listici_sredina

Prirodno je uvijek zdravije

Važnost pranja ruku ne moramo posebno isticati. Kako smo sada još dodatno okupirani pranjem ruku, prirodan odabir sapuna je možda najbolji izbor

Pandemijska situacija nas je ozbiljno opekla po prstima i globalno se odjednom osvijestilo koliko su stanovnice Zemlje i naših sugrađani sumnjičavi prema korištenju higijenskih potrepština. Šalu na stranu, vrijednost sapuna se poznaje stoljećima. Stoljeća su morala proći da od jednostavnog sapuna koji su koristili stanovnici francuskih dvora dođemo do modernih i sofisticiranih sustava čišćenja koji funkcioniraju miješanjem praha i vode koji se spajanjem pretvaraju u pjenušavu tekućinu. Kako je danas na tržištu ogroman broj sapuna koji sadrže još veći broj kemikalija, pronašli smo recept kako biste mogli izraditi svoj sapun koji ne šteti. Svega nekoliko minuta uz sastojke koje vjerojatno imate u svojoj kući je potrebno za izradu ovog sapuna!

Ovo DIY sredstvo osim kao sapun, služi i kao nježni scrub te je odličan za skidanje šminke. Treba vam mala količina DIY sapuna kako biste očistili kožu. Za izradu ovog sapuna ćete trebati:

Bočicu za tekući sapun
Kastilni sapun (povrtni sapun)
Tekuće ulje (kokosovo ili maslinovo ulje)
Vitamin E ili ružmarin antioksidans
Esencijalna ulja
Destilirana voda (može i prokuhana voda iz slavine koja se mora ohladiti)

Pomiješajte sve sastojke u bočicu i dodajte 3 decilitra vode te ostavite smjesu da odleži preko noći. Uživajte u svom prirodnom sapunu!

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.