Image: 257179424, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Naši susjedi uvode novi zakon: Ako tijekom putovanja ostavite psa možete doživotno izgubiti vozačku

GREEN_300_listici_sredina

Žele stati na kraj 'barbarskom činu'

Tjedan dana prije ovog prijedloga, talijanska Državna policija pokrenula je kampanju koja ima za cilj spriječiti napuštanje kućnih ljubimaca tijekom sezone godišnjih odmora.

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini istaknuo je da je napuštanje kućnih ljubimaca “barbarski čin“. Zbog toga je njegovo ministarstvo predložilo izmjenu zakona o sigurnosti na cestama.

Prema novom prijedlogu, vozači koji u Italiji napuste svoje pse tijekom putovanja na godišnji odmor riskiraju oduzimanje ili potpuno ukidanje vozačke dozvole. A kako navode iz resornog ministarstva, to je tek jedan od brojnih prijedloga izmjene Zakona o sigurnosti na cestama o kojemu će se uskoro raspravljati u talijanskom parlamentu.

“Osim što se radi o barbarskom činu i nekulturi, takvim se postupkom izaziva opasnost i ugrožava sigurnost prometa“, rekao je Salvini, dodajući kako se nada da će predložena mjera „neodgovorne vlasnike natjerati da shvate kako njihov godišnji odmor uključuje i kućne ljubimce“.

Napušteno 127 životinja 

Salvini je također najavio da će razgovarati s čelnicima Nacionalne udruge talijanskih gradova ( ANCI) i Nacionalne uprave za civilno zrakoplovstvo ( ENAC) kako bi se kućnim ljubimcima osigurao pristup javnim plažama, odnosno njihovo putovanje u zrakoplovima.

Tjedan dana prije ovog prijedloga, talijanska Državna policija pokrenula je kampanju #senontiportononparto (“Ne krećem na put ako te ne vodim sa sobom”) koja ima za cilj spriječiti napuštanje kućnih ljubimaca tijekom sezone godišnjih odmora.

Pri tome su istaknuli da je tijekom 2022. godine napušteno više od 127 životinja, što je povećanje od 20 čak 20 posto u odnosu na prethodnu godinu.

PHOTOS BY: Profimedia, Guliverimage / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.