gorila naslovna

Najstarija gorila na svijetu proslavila 67. rođendan: Dobila je košaru sa salatom i voćem

GREEN_300_listici_sredina

Jede samo mekanu hranu

Iako rođena u divljini, nesretna sudbina gorilu Fatou dovela je u berlinski zoološki vrt, gdje je doživjela poodmaklu životnu dob.

Ženka gorile, za koju se smatra da je najstarija gorila na svijetu, nedavno je navršila 67 godina. Iako je rođena u divljini, Fatou živi u berlinskom zoološkom vrtu od 1959. godine, gdje osoblje svake godine 13. travnja na simboličan način obilježi njezin rođendan. Ove je godine gorila od čuvara zoološkog vrta dobila košaru s poslasticama od grančica, zelene salate, grožđa, banana i dinje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qatar Day (@qatarday)

Kako kažu u berlinskom zoo vrtu, ove godine nije dobila puno voća jer čuvari pažljivo paze na njezinu prehranu. Kako je u poodmakloj dobi, Fatou treba mekanu hranu koju može jesti čak i bez zuba.

Gorile obično žive do 35 godina u divljini i obično do 50 godina pod ljudskom skrbi, prema zoološkom vrtu.

Iz zoološkog vrta u Berlinu objasnili su kako je Fatou došla kod njih, nakon što ju je neki pijani mornar iskoristio kao sredstvo plaćanja jednom u pubu u Marseilleu. Kada su je udomili, procijenili su da je stara oko dvije godine. Fatou živi u svojoj nastambi za gorile i trenutno nije dio skupine jer joj treba smirenije okruženje zbog njezine životne dobi. Inače, gorile se smatraju ugroženom vrsto i u divljini u prosjeku dožive dob od 35 godina.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.