homeslide01

Na zahtjev građana, otok Lokrum bit će otvoren za posjetitelje i tijekom zime

GREEN_300_listici_sredina

Posebni rezervat šumske vegetacije

Otočni biser na svega nekoliko minuta od Dubrovnika od sad će osim u ljetnim mjesecima za javnost biti otvoren i tijekom zime. Zahvaljujući građanima, otok Lokrum će turisti moći posebnim brodom posjećivati i van službene sezone što bi potencijalno moglo smanjiti broj dolazaka samo ljeti.

Na svega 10 minuta od Dubrovnika nalazi se legendarni otok Lokrum, istinska turistička destinacija koju se sve do sad moglo posjetiti samo u ljetnim mjesecima. No, zahvaljujući inicijativi tamošnjih građana, situacija se mijenja.

Sve do 15. prosinca moći ćete na Lokrum

Naime, sukladno zaključku sa zbora građana povijesne jezgre, otok Lokrum će biti otvoren za posjetitelje i u zimskom vremenskom razdoblju. Javna ustanova Rezervat Lokrum izradit će potrebnu dokumentaciju za realizaciju novog vremena posjeta prema kojem će se na otok moći doći do 15. prosinca, sukladno vremenskim uvjetima, te ponovno od 1. veljače do 1. travnja vikendom.

otok Lokrum

Polasci isključivo službenim brodom

Javna ustanova Rezervat Lokrum inače otvara otok za posjetitelje početkom travnja, a zatvara u studenom zbog pogoršanja vremenskih uvjeta. Sada bi već od 1. veljače bile omogućene posjete, ali isključivo službenim brodom Javne ustanove Rezervat Lokrum „Argosy“, vikendima za povoljnih vremenskih uvjeta. Ostalim danima u tjednu, sve do 1. travnja i službenog početka sezone, omogućili bi se neometani radovi pripreme otoka za otvaranje sezone.

Podsjetimo, prema legendi je baš na Lokrumu spas od brodoloma našao Richard I. Lavljeg Srca, vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda iz Palestine, a otok se prvi put spominje 1023. godine kao mjesto utemeljenja benediktinske opatije i samostana.

PHOTOS BY: lokrum.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.