374255116_10227339959497497_986137068159082395_n

Na dnu oceana pronašli misteriozno ‘zlatno jaje‘: Nitko ne zna što je to

GREEN_300_listici_sredina

Poslano je na analize

"Ako je jaje, zaista je zanimljivo pitanje čije je jaje. Prilično je veliko. To nije jaje male ribe. To je velika stvar", istaknuo je Kerry Howell sa Sveučilišta Plymouth u Velikoj Britaniji.

U blizini obale Aljaske, na dnu oceana znanstvenici su otkrili neobičnu zlatnu kuglu. Na oko 3300 metara ispod površine podvodno vozilo NOAA Ocean Exploration uočilo je ovu tajanstvenu kuglu.

Bila je čvrsto pričvršćena za stijenu prošaranu bijelim spužvama, veličine oko 10 centimetara u promjeru, ali s rupom na jednoj strani. Još uvijek nije jasno što bi ona mogla biti.

Kako kažu iz Nacionalne uprave za oceane i atmosferu (NOAA), nisu sigurni je li riječ o ovojnici jajeta, ostacima morske spužve ili posve novoj životinji.

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

Pronađeni predmet ima rupu na prednjoj strani, što ukazuje na to da je iz njega nešto rođeno i izašlo van. Zbog toga nije isključeno da bi predmet zlatne boje mogao biti jaje, prenosi Science Alert.

‘More puno čuda’

“Ako je jaje, zaista je zanimljivo pitanje čije je jaje. Prilično je veliko. To nije jaje male ribe. To je velika stvar”, istaknuo je Kerry Howell sa Sveučilišta Plymouth u Velikoj Britaniji.

Dr. Lucy Woodall, izvanredna profesorica zaštite mora na Sveučilištu Exeter, smatra da predmet izgleda kao morska spužva i smatra da je rupa samo oštećenje, a ne izlazni put.

“Duboko more puno je čuda koja tek otkrivamo i veselim se što ću saznati više o tome”, kazala je.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.