sunglass cat
sunglass cat

Mačka Bagel, poznata kao Sunglass Cat, ima 600 pari glamuroznih sunčanih naočala: ‘Rođena je s anomalijom…’

GREEN_300_listici_sredina

Ne može zatvoriti oči

"U redu je biti drugačiji. Ne dozvolite da vas vasa ranjivost spriječi u tome da zasjate", poručila je vlasnica.

Šestogodišnja mačka Bagel, spašena iz skloništa, sve je samo ne obična mačka. U maniri filmskih zvijezda svoje oči gotovo uvijek skriva ispod sunčanih naočala, no ne čini to zbog taštine, nego iz zdravstvenih razloga.

Bagel je rođena s agenezom očnih kapaka zbog koje se njezine očne jabučice nisu razvile. Bagel zbog toga ne može treptati, pa čak i spava otvorenih očiju, a njezine se oči ne mogu same čistiti kako je već uobičajeno.

Njujorški glamur

Kako bi zaštitila oči svoje mačke, njezina vlasnica Karen McGill dosjetila se da bi bilo dobro staviti joj sunčane naočale. Njezina prijateljica je izradila mačje štitnike za oči, koji na stražnjoj strani i ispod brade imaju elastičnu traku.

Ova mačka živi u New Yorku, pa je za očekivati da će naočale imati i dašak glamura. Vlasnica Karen ih zato redovito uređuje, nadograđuje.

“Bagel ima 600 pari naočala. Imamo različite boje i motive za različite blagdane – jedne imaju lubanje, druge bundeve, treće srca…”, rekla je vlasnica za The Columbian o svojoj ljubimici, koja je u svijetu poznata i kao Sunglass Cat.

Maca influencerica

A pod tim ju imenom na Instagramu prati preko 850 tisuća ljudi.

Ova je mačka obišla gotovo cijelu Ameriku, redovno se pojavljuje na raznim humanitarnim i događanjima koja upozoravaju na važnost udomljavanja, a nedavno je bila i jedina mačka na Pet Gali, životinjskoj verziji Met Gale, na kojoj dominiraju psići.

“U redu je biti drugačiji. Ne dozvolite da vas vaša ranjivost spriječi u tome da zasjate”, poručila je vlasnica.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.