Lepršave haljine, bluze i hlače koje odišu udobnošću i prirodom

GREEN_300_listici_sredina

Prirodni i reciklirani materijali

Eloo je hrvatski modni brend nastao iz velike ljubavi i strasti prema modi, čiji modeli prate duh i ritam suvremene žene, njezin senzibilitet i njezine potrebe.

Iza kreativnog vodstva Eloo dizajna, koji predstavlja elegantnu bezvremensku odjeću nosivu više od jedne sezone, stoji modna dizajnerica Ivana Ravlić. Proljetna Eloo kolekcija na modnu scenu donosi lepršave haljine, bluze i hlače koje od kvalitetnih materijala, jednostavnog dezena i upečatljivog kroja, koje su već osvojile brojne žene.
“Kod kreiranja i stvaranja kolekcije cilj mi je bio stvoriti brend vođen tzv. slow fashion, Izradom manjih kolekcija, napravljenih od visokokvalitetnih prirodnih i recikliranih tkanina nosivih više od jedne sezone. Tekstilna industrija je jedna od najštetnijih industrija u svijetu, po pitanju odnosa prema okolišu, životinjama i ljudima. Vjerujem da kupci sami kreiraju tržište ovisno o njihovoj kupnji tj. vjerujem da kupci postaju svjesniji koliko negativan utjecaj imaju određene industrije i da njihovim djelovanjem dolazi do promjena”, o viziji Eloo dizajna rekla je Ivana Ravlić.

Modna dizajnerica Ivana Ravlić

Odjevni predmeti ovog modnog brenda izrađeni su s puno pažnje od pomno biranih najfinijih tkanina, dajući pritom prednost prirodnim i recikliranim tkaninama. Njihove kolekcije su napravljene u malim serijama, ali su također dostupne i po narudžbi. “Uz današnje mogućnosti i tehnologiju, ali i svijest ljudi vjerujem da će se tekstilna industrija mijenjati na bolje u skladu s prirodom bez štetnih kemikalija i da je takav način proizvodnje naša budućnost.”, rekla je Ivana o važnosti načina proizvodnje.

“Nekad je modna industrija izbacivala dvije kolekcije godišnje, danas se kolekcije rade na tjednoj bazi, plasirajući velike količine odjeće u većini slučajeva napravljene od nekvalitetnih materijala dovoljne za tek par nošenja nakon čega idu u otpad. Uz navedeno su prisutni nehumani uvjeti rada, nedovoljno plaćen rad i maloljetna radna snaga. Moram napomenuti i proizvodnju odjevnih predmeta od kože, koja je danas sasvim nepotrebna jer je tehnologija toliko napredovala da postoji tzv. umjetna koža dobivena od lišća ananasa kao Pinatex, kore naranče kao Orange fabric, kore banane, itd. Uz proizvodnju tkanina po pitanju bojadisanja, također danas postoji mogućnost primjene bojila neškodljivih za okoliš uz što manju upotrebu vode, kao i lasersko izbjeljivanje trapera naspram klasičnog stonewasha”, dodaje dizajnerica.
U Eloo dizajnu žene stvaraju za žene, uz mnogo ljubavi i posvećenosti koji su utkane u svaki njihov model, odražavajući tako kvalitetu, vrhunski dizajn, ekološku održivost, poštovanje temeljnih ljudskih prava, domaća proizvodnja i transparentnost.

PHOTOS BY: Promo / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.