Nova proljetna kolekcija inspirirana 90-ima potiče inovacije u održivosti

GREEN_300_listici_sredina

Moderni, sportski i minimalistički komadi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Za proljeće 2021. H&M poduzima još jedan hrabar korak u svojim naporima za održivost, vodeći promjenu u modnoj industriji donoseći nove inovativne materijale poput Agraloop ™ Biofibre ™, koji se povećao u opsegu i količini koja se koristi od prvog predstavljanja u H&M asortimanu.

Nova proljetna kolekcija crpi inspiraciju iz minimalističke nonšalantnosti 90-ih i poigrava se volumenom i daškom lakih krojeva. Ključni komadi ove kolekcije su haljine koje su nosive u svim prigodama, majice bez rukava, sakoi, kratke hlače s elastičnim pojasevima, traper hlače te proljetni kaput.
Nakon što je debitirao u H&M Conscious Exclusive AW20 kolekciji, Agraloop ™ Biofibre ™ sada je proširen do glavnih kolekcija. To je još jedan inovativan primjer kako je Conscious Exclusive dokazani inkubator za nove tehnologije i materijale. Pretvarajući otpad od usjeva hrane – u ovom slučaju otpad od konoplje od uljanog sjemena – u prirodno vlakno, Agraloop ™ Biofibre ™ može se naći u nekoliko komada, kao što su majice s kapuljačom i bez rukava te lagani kaput.

Ostatak kolekcije sadrži druge održive materijale, od kojih neki ostaju neobojeni, uključujući materijale poput organskog pamuka, trapera i poplina te svježeg organskog lana koji odražava ambiciozni cilj H&M-a da do 2030. godine koristi samo 100 % reciklirane ili druge materijale iz održivih izvora. Sveukupno, paleta boja je ujednačena i neutralna – bež, siva i crna – omogućujući na taj način mnoštvo osobnih kombinacija stila.

Kolekcija H&M Spring 2021 biti će dostupna od 25. ožujka u trgovinama širom svijeta i online na hm.com.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.