Staša Design novom kolekcijom poziva na povezivanje s prirodom

GREEN_300_listici_sredina

Povratak prirodi

Dizajnerica i ljubiteljica prirode Staša Randall odavno radi u skladu s pokretom održive mode, a novom kolekcijom prirodnih materijala poslala je snažnu poruku da je očuvanje okoliša bitnije nego ikad prije.

Stvaranje jake veze s prirodom primarni je koncept STAŠA DESIGN. To bi se moglo činiti kontradiktorno modernoj modi, ali vjerujem da je zbog toga moj koncept važan. Kao društvo odvojili smo se od prirode, od mjesta s kojeg smo započeli, od Majke prirode! Vrijeme je da se to promijeni”, objašnjava dizajnerica Staša Randall koja ljubav prema prirodi gaji od malih nogu.


“Kao djevojčica dane sam provodila duboko uronjena u prirodu. Životni stil tada je bio drugačiji, puno sporiji nego danas. Nedavno sam zakoračila u svoje 30-e i od tada primjećujem koliko vremena mlađe generacije provode ispred svojih ekrana. Zabrinjava me budućnost za sve ove mlade generacije koji su se skroz okrenuli tehnologiji i nečemu sto nije stvarno”, rekla je.
Budući da smo prirodu dugi niz godina uzimali zdravo za gotovo, sada snosimo posljedice. Novom kolekcijom dizajnerica želi da se u svakodnevnom životu povežemo s prirodom, a odabir pravih materijala bio je ključan za postizanje toga cilja.

“Priroda je dobra za nas; mi smo dio prirode. Vjerujem i svim srcem slijedim ovu mantru. Kao životinje, evoluirali smo kako bismo osmislili prirodni svijet, a naša veza s njim često se zaboravlja i previđa (posebno zbog rastresenosti tehnologije). Budući da smo se odvojili od prirode, prestali smo se brinuti o njoj. Sad se suočavamo s posljedicama. Ova kolekcija izrađena je od potpuno prirodnih vlakana. Koristila sam pamuk, lan i recikliranu viskozu. Materijali su proizvedeni u Turskoj i Italiji međutim sjedište je u Nizozemskoj, te dolaze s certifikatima OEKO-TEX.”, dodaje Staša.

Boje koje prevladavaju u kolekciji su crna, koja je bazna svake njezine kolekcije, te terracotta, sivo plava, krem i bijela. “Crna boja je temelj svake moje kolekcije i povezujem je s noći, terracotta je proizašla iz crvene zemlje u Istri koja me podsjeća na doma, sivo plava boja me podsjeća na rano jutro i tiho more, krem boja dolazi iz suhog cvijeća koji se inače nalazi na istarskim plažama, to su trstika, pampas i suha trava, a zadnja boja koju sam koristila je bijela koja me podsjeća na divne male oblačiće na plavom nebu u proljetno/ljetnim danima. Kolekcija se sastoji od laganih i vrlo ugodnih haljina, hlača, suknji, košulja, jakni i balonera te sve skupa čini 24 stylinga, koje upotpunjuju cipele Z_code_Z.”, rekla je o ovoj divnoj, bezvremenskoj kolekciji.

PHOTOS BY: Teodor Korodi / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.