polpete od povrća nas

Lagane polpete od povrća: Ovo jelo zavoljet će i oni kojima su mrske cvjetača ili brokula

GREEN_300_listici_sredina

Povrtna jela

S dobrim receptom i neke namirnice, koje vam inače možda nisu drage, mogu postati prava delicija. Polpete, u koje idu cvjetača i brokula, oduševit će i one kojima ovo povrće nije prvi izbor.

Kako dolazi toplije vrijeme, valja se prebaciti na laganije obroke. Povrće je idealno u svim kombinacijama jer je prepuno vlakana i lako se probavlja. Naš prijedlog za toplije dane su polpete od povrća koje se vrlo jednostavno pripremaju. Povrće koje ide u ovaj recept cvjetača, brokula, krumpir i mrkva, a važno je samo da ga nakon kuhanja dobro procijedite.

Ove polpete možete jesti samostalno, ali i uz domaću šalšu od rajčica i tjesteninu ili rižu. Okus im je ugodan i blag pa će ih pojesti čak i oni kojima je cvjetača ili brokula mrsko povrće.

Sastojci
  • 150 g krumpira
  • 150 g mrkve
  • 150 g cvjetače
  • 150 g brokule
  • 50 g parmezana
  • krušne mrvice
Priprema

Sve povrće operite, očistite i narežite na komade. Skuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša pa dobro procijedite. Potom usitnite vilicom, začinite solju, paprom, a možete i češnjakom u granulama. Dodajte parmezan i sve izmiješajte. Formirajte polpete i položite ih na papirom za pečenje obložen pleh. Stavit peći u pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta. Polpete možete poslužiti samostalno ili ih preliti šalšom.

PHOTOS BY: Unsplash/Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.