Kako dolazi toplije vrijeme, valja se prebaciti na laganije obroke. Povrće je idealno u svim kombinacijama jer je prepuno vlakana i lako se probavlja. Naš prijedlog za toplije dane su polpete od povrća koje se vrlo jednostavno pripremaju. Povrće koje ide u ovaj recept cvjetača, brokula, krumpir i mrkva, a važno je samo da ga nakon kuhanja dobro procijedite.
Ove polpete možete jesti samostalno, ali i uz domaću šalšu od rajčica i tjesteninu ili rižu. Okus im je ugodan i blag pa će ih pojesti čak i oni kojima je cvjetača ili brokula mrsko povrće.
Sastojci
- 150 g krumpira
- 150 g mrkve
- 150 g cvjetače
- 150 g brokule
- 50 g parmezana
- krušne mrvice
Priprema
Sve povrće operite, očistite i narežite na komade. Skuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša pa dobro procijedite. Potom usitnite vilicom, začinite solju, paprom, a možete i češnjakom u granulama. Dodajte parmezan i sve izmiješajte. Formirajte polpete i položite ih na papirom za pečenje obložen pleh. Stavit peći u pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta. Polpete možete poslužiti samostalno ili ih preliti šalšom.