pexels-roman-odintsov-5667613

Kako vam zvuči spoj prirode, uživanja i vina? Onda ne smijete propustiti događaj u srcu naše Dalmacije

GREEN_300_listici_sredina

Otvoreno je čak 15 kušaonica

Dani otvorenih kušaonica, događaj koji je nastao zbog predanosti rada dalmatinskih vinara, a koji će se održati 19. i 20. svibnja u čak 15 vinarija.

Srce Dalmacije godinama privlači brojne posjetitelje, domaće i strane. Šibensko kninska županija zapravo je čista oaza pitoresknih mjesta, gradova i slikovitih prirodnih bogatstava. Uz mnoštvo drugih posebnosti ovoga kraja, ponose se svojim vinima i vinarijama.

Zato su ovoga puta za svoje posjetitelje pripremili još jednu zanimljivu manifestaciju – Dane otvorenih kušaonica, događaj nastao zbog predanosti rada dalmatinskih vinara, a koji će se održati 19. i 20. svibnja u čak 15 vinarija, koje ćete moći posjetiti oba dana od 12 do 20 sati

Plava i zelena ruta

Kako navode na stranicama Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, vina možete kušati na dvije rute, plavoj i zelenoj. Na plavoj ruti obilaze se vinarije na području Primoštena, Šibenika, Vodica, Pirovca i Tisnog, dok se zelenom rutom uz Šibenik obilazi i unutrašnjost županije od Knina, Oklaja do Plastova i Skradina. Obje rute kreću iz Šibenika u 12 sati kod parkirališta TEF.

Na Zelenoj ruti posjećuju se vinarije Vinoplod, Burnum, Lasin, Škovina, Ante Sladić i Sladić vina. Na Plavoj ćete obići Vinarije Vinas Mora, Testament, Baraka, Birin, Livaić i Slamić vina.

Samostalni ili grupni odlazak

Uživanje u nenadmašnim okusima šibenskog i kninskog kraja u ovome obliku košta 25 eura, a za ulaznicu za dva dana treba izdvojiti 45 eura. Isplati se požuriti jer je broj posjetitelja organiziranim prijevozom ograničen.

Srećom, u kušaonice se možete zaputiti i u samostalnom aranžmanu. Tijekom 19. i 20. svibnja individualni gosti ostvaruju popust od 50 posto na kušanje u vinarijama koje sudjeluju u događanju.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.