jack-anstey-XVoyX7l9ocY-unsplash

Balet, leptir mašne i dobro vino: Zavirite u novi luksuzni vlak Orient Expressa

GREEN_300_listici_sredina

Čari sporog putovanja

Željeznička linija koja je bila mjesto radnje u romanima Agathe Christie prve će putnike početi prevoziti 2024. godine, a oni koji žele uživati u predivnim talijanskim krajolicima na kultnom Orient Expressu za to će morati izdvojiti pozamašnu svotu novca.

Prije 150 godina Georges Nagelmackers pretvorio je svoje snove u stvarnost kada je pustio u promet prve luksuzne vlakove Orient Express diljem Europe. Danas legendarna željeznička tvrtka vraća se tradicionalnim korijenima, ali u novom ruhu. Predstavljen je vlak nazvan La Dolce Vita koji će voziti putnike kroz Italiju, a svojim interijerom odaje počast umjetničkom razdoblju 1960-ih koji je bio snažna inspiracija i zlatnom dobu Hollywooda.

Zakrivljene linije, geometrijski uzorci i retro paleta boja prostiru se kroz 12 deluxe kabina, 18 apartmana i restoran, a za cijeli dizajn je zaslužan studio Domorestudio iz Milana.

Dok čekaju na polazak, putnici će biti počašćeni baletnom predstavom u Orient Express Loungeu, zajedno s melodijama turskih gitara i talijanskim slatkišima i napitcima. Uniformirano osoblje će ih potom odvesti do njihovih kabina gdje će se počastiti vrhunskim talijanskim vinom i sezonskim jelima. U baru će moći ispijati koktele uživajući uz živu glazbu ili igru karata i šaha. Kad padne noć, svjetla će se prigušiti, pijanist će zasvirati, a članovi posade izvući će svoje najljepše leptir mašne.

Na Orient Expressu La Dolce Vita dostupni su itinerari za jednu i dvije noći. Itinerari za jednu noć uključuju ‘Montalcino, na putu do vrhunskih vina’, koji prikazuje vinograde Toskane; i “Čuda Tirenskog mora, od Rima do Palerma”, koja se proteže duž obale Sicilije. Dvodnevno putovanje uključuju rutu između Rima, Venecije i Portofina, i jednu između Rima, Venecije i Siene.

Dostupno je i putovanje iz Rima do mjesta Matere koje se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, avantura kroz Siciliju od Palerma do Doline hramova do Etne; i uživanju u vinu i tartufima na putu od Rima do Monferrata.

Osim što slavi talijanski dizajn i lokalni turizam, Orient Express se također pozicionira kao dio rastućeg “slow travel” pokreta, odnosno pokreta koji promovira spora putovanja. Tvrtka napominje da će se tehnologije poput vodikove energije istražiti za buduće vlakove. Takav pristup odražava sve veću potražnju za romantičnim i luksuznim putovanjima vlakom.

Orient Express prve putnike prima 2024. godine, rezervaciju su već sada moguće, a cijene se kreću od 2000 € po osobi za noćenje u deluxe kabini.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.