Biciklom od Praga do Splita u 10 dana

Biciklom od Praga do Splita u 10 dana

GREEN_300_listici_sredina

1200 kilometara u svega desetak dana, cestama i off road stazama.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Na svom putu kroz Hrvatsku, Saran će se zaustaviti i posjetiti neke od poznatih domaćih destinacija poput dvorca u Trakošćanu, slapova u Rastokama, Nacionalne parkove Plitvička jezera i Krka, gradove Zadar, Šibenik, Trogir te još neke od destinacija koje otkrije tijekom svoga puta.

Prava avantura povezat će ovih dana Prag i Split. 1200 kilometara u svega desetak dana, cestama i off road stazama Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, prijeći će Mike Saran – investitor, filantrop i osnivač zaklade Sport2Life, avanturist i poduzetnik. Njegov je plan 7. lipnja krenuti na biciklu iz Praga, provesti se kroz četiri europske zemlje te stići u Hrvatsku točnije do svog hotela u Splitu – Le Meridien Lav. Njegov je cilj na ovaj način promovirati zdrav i aktivni život među djecom i mladima te predstaviti destinacije, ljude, bogatu povijest i kulturu Hrvatske u koju se doslovno zaljubio prije nekoliko godina. Svoj put planira završiti u Splitu kroz deset do petnaest dana nakon polaska iz Praga i time i službeno obilježiti početak ljetne 2020. sezone te iskoristiti svoje putovanje da pozove turiste da posjete Hrvatsku.

Mike Saran

Dođite u Hrvatsku, ovdje je sigurno i prelijepo – to je moja poruka i cilj ovog mog izazova. Hrvatska, a osobito Dalmacija, nude sve što suvremeni turist u ovom trenutku može poželjeti – predivna je destinacija s očuvanom obalom, možete je obići autom, biciklom, možete uživati u moru ili planinama, puna je izvrsnih adrenalinskih lokacija, ima vrhunsku gastronomsku i hotelsku ponudu, nalazi se u srcu Europe i vrlo je sigurna destinacija ove godine koja se uspješno obranila od globalne pandemije“, izjavio je Mike Saran najavljujući svoj pothvat.

Na svom putu kroz Hrvatsku, Saran će se zaustaviti i posjetiti neke od poznatih domaćih destinacija poput dvorca u Trakošćanu, slapova u Rastokama, Nacionalne parkove Plitvička jezera i Krka, gradove Zadar, Šibenik, Trogir te još neke od destinacija koje otkrije tijekom svoga puta. Sve to Saran će učiniti s jednim iskrenim ciljem:

Želja mi je svima predstaviti koliko je Hrvatska lijepa zemlja. Ovdje poslujem već nekoliko godina i svaki put pronađem nešto što me iznova obraduje – od avanturističkih izazova koje ova zemlja nudi, preko predivne prirode do nevjerojatne gostoljubivosti ljudi koje slučajno srećeš tijekom putovanja i boravka u Hrvatskoj. Meni kao velikom ljubitelju sporta i izazova te ljubitelju adrenalina posebno zadovoljstvo čine brojne pustolovne i adrenalinske destinacije i lokacije. Želim da se oni koji nisu sigurni gdje ovoga ljeta putovati i odmarati uvjere kako je ovdje lijepo i sigurno, da odaberu Hrvatsku kao svoju destinaciju. Za mene su naravno Split i Dalmacija broj jedan!“.

Mike Sarana će na njegovom putu i kroz predstavljanje hrvatskih destinacija i ljepota pratiti i Hrvatska turistička zajednica svojim preporukama i savjetima, a sve kako bi ova nevjerojatna avantura što uspješnije završila.

„Zajedno s našim Predstavništvom u Češkoj, s velikim zadovoljstvom uključili smo se u ovaj hvalevrijedan poduhvat koji ćemo podržati i putem naših društvenih mreža koje prate brojni ljubitelji putovanja diljem svijeta. Češko tržište jedno je od naših top 10 emitivnih tržišta s kojeg, posebno u ovoj godini, očekujemo brojne posjetitelje. Vjerujem da će ovaj projekt u Češkoj, ali i u ostalim zemljama kroz koje će Mike Saran prolaziti dodatno skrenuti pažnju na Hrvatsku koja je u ovom trenutku jedna od najsigurnijih destinacija za odmor na Mediteranu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Ovaj nevjerojatan poslovno-sportski izazov moguće je svakodnevno pratiti na njegovim društvenim mrežama.

PHOTOS BY: PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.