Vegan Chickpea Tuna Mayo

Kada probate ovaj sendvič, htjet ćete ga jesti svaki dan!

GREEN_300_listici_sredina

Za prste polizati!

Ovaj veganski sendvič s “tunom od slanutka” jednostavan je, zdrav, ukusan i održiv. Morate ga probati!

Ako volite salatu od tune ili sendvič s tunom, ali u isto vrijeme želite prestati jesti ribu ili ste već vegan, onda vam donosimo ideju za vegansku alternativu ovoga jela. Ovo nije vaš klasični tuna sendvič, niti će baš imati onaj okus tune, ali pružit će vam onaj sličan osjećaj i sitost koju vam je dao njegov prethodnik, sendvič od tune.

Baza ovog recepta je slanutak kojeg se treba nježno zgnječiti ili smrviti, a zatim se tu dodaju razni začini i sastojci koji će učiniti tu smjesu zanimljivom. Dodavanje suncokretovih sjemenki bogatim hranjivim tvarima dodat ćete orašast, hrskav dodir. Zatim slijedi jednostavan preljev od veganske majoneze, senfa, kopra, javorovog sirupa za dodatnu slatkoću i nekoliko jednostavnih začina. Kad se sve to zajedno pomiješa, i složi na lagano tostirani integralni kruh s kriškom rajčice, zelenom salatom i lukom, dobivate lagan i zdrav ručak koji možete lako i ponijeti na posao.

Potrebni sastojci:

  • 300 g slanutka (ispranog i ocijeđenog)
  • 1/4 šalice pečenih neslanih sjemenki suncokreta
  • 3 žlice veganske majoneze (koju možete zamijeniti i tahinijem)
  • 1/2 žličice dijon senfa
  • 1 žlica javorovog sirupa (možete zamijeniti i medom ili agavom)
  • 1/4 šalice nasjeckanog crvenog luka
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg kopra
  • prstohvat soli i papra (po ukusu)
  • 4 kriške kruha po želji (ili 2 peciva)
  • avokado, luk, rajčica, kukuruz, zelena salata, klice (ili drugi dodaci za sendvič po želji)

Sastojci za umak:

  • 1/4 šalice humusa
  • 1/2 šalice cijeđenog limuna
  • 1 žličica sušenog kopra
  • 2 režnja češnjaka (mljevena)
  • voda ili nezaslađeno bademovo mlijeko

Upute:

Pripremite umak tako da pomiješate sve sastojke i ostavite ga sa strane. Slanutak dodajte u zdjelu za miješanje i lagano zgnječite vilicom za teksturu. Zatim dodajte sjemenke suncokreta, majonezu, senf, javorov sirup, crveni luk, kopar, sol i papar te promiješajte žlicom. Kušajte i po potrebi prilagodite začine. Pripremite kriške kruha ili peciva te ih lagano tostirajte. Na dva komada kruha dodajte normalnu količinu nadjeva, željene dodatke i zalijte s malo umaka. Sve poklopite s druge dvije kriške kruha. Ova mješavina od slanutka vam može stajati u frižideru nekoliko dana, a možete ju dodati u salatu zajedno s još drugog svježeg povrća poput paprike, krastavca i zelene salate ili jesti s krekerima. Ako želite, dodajte nekoliko listova nori alge kako biste dodali još morskog okusa.

 

PHOTOS BY: Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.