eko-akcija-more-zna-otok-pamti-na-losinju-638156764406329934_920_517@2x (1)

Kad se male i velike ruke slože: Mali Lošinj čistio otok od smeća, prikupili čak 40 kubika otpada!

GREEN_300_listici_sredina

Najviše je boca i automobilskih guma

Sudjelovalo je više od 400 ronioca, građana i djece, a osim što su čistili morsko dno i plaže, posadili su i 20 sadnica pinija.

Više od 40 kubika otpada. Toliko su ove godine ronioci, volonteri i građani prikupili smeća u sklopu ekološke akcije “More zna, otok pamti”. Njih više od 430 okupilo se na nekoliko lokacija na Malom Lošinju i krenulo u akciju čišćenja.

U podmorju kod luke prikupili su oko 20 kubika otpada, a najviše je bilo staklenih boca i automobilskih guma!

Djelatnici tvrtke Jadranka turizam prikupili su još osam kubika otpada na obali, na potezu od Velopina do Borika, velološinjsku lučicu čistili su ronioci uz potporu volontera na obali, mjesni odbor Velog Lošinja zajedno s volonterima čistio je šetnicu i obalu od Ferala do Rovenske, a u Nerezinama je očišćena plaža Mirna i luka Nerezine.

Sudjelovala i djeca 

Drugog dana akcije ronioci i volonteri sudjelovali su u čišćenju podmorja uvale Čikat.

Kako su istaknuli iz malološinjske Turističke zajednice, i ove je godine cilj projekta bilo podići svijest javnosti o problemu otpada na morskom dnu te obali i plažama, kao i kao i promicanje održivih rješenja za očuvanje morskog okoliša.

“Prethodne godine, ukupno tristotinjak ronioca, volontera i građana udružilo je snage i sudjelovalo u dvodnevnoj eko akciji te s lošinjske obale i podmorja uklonilo više od 30 kubika otpada”, stoji u priopćenju.

Osim što su čistili svoje plaže, uvale i morsko dno, stanovnici ovog otoka posebna su trud uložili i u obnovu stabala. Točnije, učenici ekološke grupe Srednje škole “Ambroza Haračića”, djeca Dječjeg vrtića “Cvrčak” i djeca koju okuplja Društvo naša djeca iz Maloga Lošinja posadili su dvadeset sadnica pinija na području šetnice.

PHOTOS BY: TZ Mali Lošinj / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.