301158154_776320000179691_1983356635465129031_n

Kada imate podršku u baki koja u 80. godini života vozi auto do imanja, onda je uspjeh brenda zagarantiran

GREEN_300_listici_sredina

Bakina riznica zdravlja

Da se strast prema određenim životnim vrijednostima može prenositi s koljena na koljeno, svjedoči tome i obitelj koja je generacijama unazad veliki zaljubljenik u prirodu i ljekovito bilje. Svaka je generacija ostavila jedan segment za daljnje razvijanje, a danas je to spojeno u brend prirodne kozmetike "Bakina riznica zdravlja" kojeg službeno vodi Silvija Letinčić, no bez zanja i pomagača u vidu supruga, kćeri i bake to ne bi bila ista ta priča.

Kad oko sebe okupite dobru ekipu, ljude koji će stajati iza vas i biti svesrdna podrška, onda zasigurno imate uspjeh. Jedna takva priča je i ona iz obitelji u kojoj su sve generacije upregle snage ne bi li dobili najbolji finalni produkt, a to je brend “Bakina riznica zdravlja” koji nudi samo najzdravije iz prirode.

Ljekovito bilje njihova je nit vodilja i to već generacijama. “Odavno su moja baka i prabaka započele s pripravcima od ljekovitog bilja, moja majka je to nastavila za sebe, obitelj i prijatelje radeći različite meleme, čajeve i tinkture. Obiteljsko nasljeđe bio mi je poticaj da se i ja u svojim četrdesetima uključim u osmišljavanje brenda te u stvaranje vlastitih proizvoda. Upisala sam akademiju za aromaterapiju kako bih dobila licencu, otvorila OPG, a zatim smo od vikendice napravili poslovni proizvodni pogon te krenuli u promociju proizvoda diljem Hrvatske”, opisuje nam Silvija Letinčić, koja uz kćer Elenu i supruga Božidara ima još jednog glavnog i najvrijednijeg pomagača.

“Mentor kako mi to volimo međusobno govoriti je baka, podrška. Osoba koja u svojoj 80. godini života pali svoj crveni autić i juri iz Zagreba do Zagorskih brega kako bi bila sa nama kad smo u gužvi. Baka je pravi radnik, ona odmah uzima kutu, rukavice , kapu i prima se pakiranja proizvoda. Baka se brine o vremenu kopanja gaveza i korijena koprive i načinu izrade ono što ona radi na tradicionalni način“, priznaje Silvija.

U njihovoj maloj biljnoj manufakturi svatko zna svoj posao. Baka Stanka je bila ‘okidač’ za pokretanje obiteljskog posla, Silvija je voditelj ‘operacije’, suprug Božidar ih uči sve o destilaciji i uzgoju biljaka, a kćer Elena je magistar agronomije sa širokim znanjem o održivosti bilja jednako tako mladost i svježina u obitelji koja ih uči novim medijima i prezentaciji proizvoda.

Na svom OPG-u uzgajaju starinske mirisne ruže damask i burbon, lavandu, kadulju, mentu, njemačku kamilicu i slatki pelin, a svoju prirodnu kozmetiku od njege tijela, kose kože kao i kozmetike za kućne ljubimce izrađuju isključivo po narudžbi kako bi proizvodi uvijek bili svježi kupcima.

“Sve više su ljudi u potrazi za organskim ili domaćim proizvodima. Često znam poznanicima predlagati proizvodnju domaćih proizvoda jer je život težak kad živiš od plaće radeći za poslodavc, a imamo tako divnu plodnu zemlju.  Kako većinu godine živimo na selu pokušavamo kupiti sve od domaćih proizvođača što se tiče hrane pa čak i odjeće. Mi smo vrijedan narod koji ima zlatne ruke, a ideja nikad ne manjka“, priznaje Silvija čija obitelj za sebe sama izrađuje i deterdžente za rublje, suđe i čišćenje kuće jer sve što ispuštaju na svoju zemlju žele da bude prirodno.

“Najprodavaniji proizvodi su naša linija za kosu. Svaka baš svaka žena voli imati lijepu i njegovanu kosu pa smo na toj liniji najviše radili kako bismo imali lijepi spektar proizvoda od armoaterapije za jačanje korijena kose s koprivom to najviše traže, do linije za problematično vlasište ili probleme s masnom kosom kao i za bebe s nježnom kamilicom“, kaže nam vlasnica brenda čije proizvode možete pronaći na njihovom web shopu, a u skoroj budućnosti iz Bakine riznice zdravlja bit će lansirana i linija za kosu od ruža i to kad nasade tisuću ruža iz njihovog vrta budu u punom cvatu. Prizor koji bi mnogi poželjeli vidjeti.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.