20220223_130458

Isprobali smo kremu od drevnog ulja za suhu kožu, a već nakon tjedan dana vidjeli smo velike promjene…

GREEN_300_listici_sredina

Zimski lijek za kožu

Do sada su u svijetu poznata samo dva nalazišta naftalana - u Azerbajdžanu i u Hrvatskoj., a njegova uporaba kao ljekovitog sredstva seže u vremena starih Egipćana, Asiraca i Babilonaca. I sami smo se uvjerili u njegovu čudotvornu reputaciju...

U potrazi za hidratantnom kremom koja bi smirila upalu i hidratizirala kožu tijekom ovih hladnih zimskih dana, dobila sam preporuku za  kremu koja čini upravo to. Riječ je o blagotvornoj kremi s ureom domaćeg brenda Naftalan koja smiruje upale na koži, čuva obrambeni mehanizam kože, a time i njezine funkcije, podupire njezinu sposobnost obnavljanja te je omekšava i čini glađom.

Ova vrsta nafte sadrži visok postotak naftenskih ugljikovodika, od kojih i stjerane, spojeve koji su strukturom slični steroidnim hormonima te provitaminu D, a upravo se njima pripisuje ljekovito djelovanje naftalana. Prva osoba koja je zabilježila ljekovite učinke naftalana bio je poznati svjetski putnik Marco Polo, dok je naftalan u Hrvatskoj otkriven tek 60-ih godina prošlog stoljeća.

Ulje naftalana pomaže vrlo suhoj koži i koži sklonoj ljuskanju tako da je hrani, obnavlja i potiče njezin oporavak. Ulje je naročito pogodno za osjetljivu i crvenu kožu koju smiruje, potiče da se obnovi i popravlja njezinu strukturu, a može se koristiti na cijelom tijelu.
Drugi sastojak ove kreme je urea koja prirodno nastaje u jetri kao konačni proizvod metabolizma aminokiselina. Iako je urea glavni otpadni proizvod delaminacije aminokiselina kod ljudi, u kozmetici se ne koristi prirodna, već isključivo sintetički proizvedena urea. Urea na sebe veže vodu pa je u kozmetici prilično korisna jer opskrbljuje kožu potrebnom vlagom i sprječava isušivanje. Hidratacija kože pomaže održati ju elastičnom, a samim time, sprječava prijevremeno starenje i pojavu bora.

Temeljito umasiravanje kreme u kožu omogućava naftalanu i urei da dublje prodru u kožu i time ostvare veći učinak, odnosno da smire nadraženu kožu, da je zaštite od suhoće, pucanja i napetosti te da uspostave ravnotežu vlažnosti kože. Naftalan krema s ureom ne sadrži parabene, SLS, umjetna bojila i mirise. Ovu kremu nanosila sam u tankom sloju i dobro je umasirala u kožu. Iako se preporučuje nanošenje na osjetljivu kožu više puta dnevno, s obzirom na to da je krema masnija i ostavlja kožu izrazito sjajnom par sati nakon nanošenja, koristila sam je samo kao noćnu kremu. No već se nakon tjedan dana korištenja koža počela značajno popravljati, crvenilo je nestalo, a na dodir je bila mekana i glatka.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.