design_bureau_izvorka_juric_ceru_web-101

Kada dostava hrane stigne u eko ambalaži koja je puno više od toga…

GREEN_300_listici_sredina

Odmotaj ručak pa zamotaj sjajni modni dodatak u kosu

Čak dva projekta koje potpisuje tim Design Bureau Izvorka Jurić, uvrštena su u najuži izbor za najbolju svjetsku ambalažu, koju dodjeljuje Pentawards. Riječ je o dizajnu ambalaže za ASPECT hranu za pse, u kategoriji “Home, leisure & other markets”, i dizajn održive ambalaže za CERU London, u kategoriji “Sustainable design” koji će vas oduševiti.

Oni koji prate dizajn i svijet dizajniranja ambalaža jako dobro znaju tko je Design Bureau Izvorka Jurić i što točno rade. Sjajnim rješenjima u različitim projektima na području vizualnih komunikacija, ovaj ured koji nosi ime kreativne i art direktorive Izvorke Jurić već godinama ostavlja bez daha brendove kojima je potrebno osmišljavanje cjelovitog identiteta proizvoda ili usluga, i naravno, samim time, osvaja mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja!

Jedna takva, od strane Pentawardsa, vodeće globalne mreže stručnjaka posvećene promoviranju, izlaganju i nagrađivanju globalnog dizajna ambalaže, stigla im je za packaging koji se, bez pretjerivanja, može nazvati održivom inovacijom!
U svojoj 15. godini ovog prestižnog natjecanja u dizajnu ambalaže, na Pentawards je zaprimljeno više od 2000 prijava iz 60 zemalja s pet kontinenata, a Design Bureau Izvorka Jurić odnio je pobjedu za dizajn održive ambalaže za CERU London, u kategoriji “Sustainable design”.

CERU je brend londonskih restorana koji poslužuju suvremenu levantinsku kuhinju. Zadatak koji je naš dizajnerski studio iz Zagreb dobio, bio je osmisliti rješenje ambalaže za dostavu svježe ili napola pripremljene restoranske hrane – za “cook at home” ponudu restorana.

Vodeći se činjenicom da kako raste broj ljudi koji naručuju hranu putem Interneta, tako raste i zabrinutost oko održivosti i utjecaja dostave hrane na okoliš, ovaj je hrvatski dizajnerski studio osmislio ambalažu koja se može koristiti bezbroj puta. Koristeći se strategijom pakiranja za višekratnu upotrebu prenijeli su priču o predanosti CERU branda poslovanju na održivi način. “Cook at Home” linija dizajnirana je misleći na utjecaj na okoliš, koristeći lokalne dobavljače, britanske proizvode te biorazgradivu ambalažu i ambalažu koju je moguće ponovo upotrijebiti – tekstilne marame.

Namijenjene za višekratnu upotrebu, ove se marame mogu koristiti kao modni dodatak, šal, ubrus, mini stolnjak ili za zamatanje poklona. Svaki set ima označeno ime menija, karticu s održivom pričom i karticu s uputama za pripremu i receptom. Naravno, i ti svi materijali su tiskani na eko papiru, izrađenom up-cycling postupkom.

Menu setovi omotani su posebno dizajniranim tekstilnim maramama s uzorcima nadahnutim prekrasnim geometrijskim pločicama Levanta i prepoznatljivim bliskoistočnim motivima prirode i životinja. Osim marama, i svi ostali elementi pakiranja potpuno su biorazgradivi i ponosno izrađeni u Europi. Svi su sastojci pakirani u mekani spremnik izrađen od 100% bioplastike koja se može reciklirati. Radi se o ekološki prihvatljivoj alternativi običnoj plastici, izrađenoj od prirodnih materijala koji se mogu obnoviti.

Šareno, inovativno, održivo i originalno! Sve što volimo i podržavamo!

PHOTOS BY: designbureauizvorkajuric.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.