marija-zaric-9q-GSoEonBU-unsplash

Još jedna zemlja zakonom zabranila testiranje na životinjama u kozmetičke svrhe

GREEN_300_listici_sredina

Postala 41. u svijetu

Jednoglasnom odlukom u meksičkom senatu donesen je zakon o zabrani testiranja kozmetike na životinjama. Ovom odlukom koja će spasiti tisuće nevinih životinja, Meksiko je postala 41. zemlja u svijetu kao i prva država u Sjevernoj Americi koja je donijela taj zakon.

Meksiko je prva zemlja na sjeveru Amerike koja je zabranila testiranja na životinjama. Naime, meksički senat jednoglasno je odobrio savezni zakon koji zabranjuje testiranje kozmetike na životinjama. Ova odluka koja bi trebala spasiti tisuće nedužnih životinja Meksiko je svrstala kao 41. zemlju koja je zabranila testiranje kozmetike na njima. Prema novom zakonu, kozmetičko istraživanje ne može uključivati ​​testiranje na životinjama koje uključuje pojedinačne kozmetičke sastojke ili gotove kozmetičke proizvode. Novi zakon također zabranjuje proizvodnju, marketing i uvoz kozmetike bez obzira je li njihova konačna formulacija ili neki od njihovih pojedinačnih sastojaka testirani na životinjama bilo gdje drugdje u svijetu.

Od 103 senatora koji su sudjelovali u glasovanju, svi su glasovali za prijedlog zakona, a jedan od senatora izjavio je kako je ovo povijesni trenutak te kako će životinje konačno biti slobodne. Mnogi vjeruju kako je na interes za zakonskom zabranom testiranja na životinjama utjecao stop-motion animirani film “Save Ralph” Humane Society Internationala, a priča je to o kozmetičkom testeru zecu te je imala više od 150 milijuna pregleda na društvenim mrežama i više od 730 milijuna oznaka na TikToku. To je potaknulo više od 1,3 milijuna ljudi da potpišu peticiju za donošenje zakona u Meksiku. “Ljepota ne može biti okrutnost, i zato mi senatori spašavamo životinje i donosimo zakone koji strogo zabranjuju korištenje životinja za eksperimente u ljepoti, kozmetologiji ili bilo koje vrste. Živjele životinje”, izjavio je senator Ricardo Monreal.

 

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.