snapinstaapp3788705116954486819936167019465503047285668n1080

Još jedna fantastična umjetnička instalacija osvanula je na Jadranu, a potpisuje ju domaća kreativka

GREEN_300_listici_sredina

Na bajkovitoj lokaciji

 U Ribnjaku slobodno žive ribe cipli, dok se iznad njega uzdiže mala kula s kamenim gnijezdima za golubove i rupama za vrapce.

O radu domaće umjetnice Ivane Mrčele pisali smo već mnogo puta, a ove je godine ponovno privukla našu pozornost živopisnim instalacijama.

U svibnju je prikazala izložbu “Šavovi”, dizajniravši ambijent u kojem su u fokusu sudbine tekstilnih radnica, dok je prošlog mjeseca u sklopu umjetničkog projekta “Okolo” predstavila instalaciju “Točno u podne”, hommage zagrebačkim golubovima koji se vinu u zrak nakon što se oglasi Grički top.

Upravo su životinje bile Ivanina inspiracija i pri stvaranju njezinog najnovijeg rada koji je ovog vikenda osvanuo u Starom Gradu na otoku Hvaru. Impresivna instalacija s motivima riba smjestila se u jednoj od najprepoznatljivijih građevina Starog Grada, bajkovitom Tvrdalju Petra Hektorovića.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Utvrđeni ljetnikovac slavnog književnika, najpoznatijeg po renesansnom epu “Ribanje i ribarsko prigovaranje”, slovi za jedan od simbola grada, a njegova je znamenitost Ribnjak okružen trijemom gdje je izložena instalacija.

Život između dva kontrasta

U Ribnjaku slobodno žive ribe cipli, dok se iznad njega uzdiže mala kula s kamenim gnijezdima za golubove i rupama za vrapce.

Umjetnička instalacija Ivane Mrčele

“Izložena instalacija sastoji se od četiri crteža na prozirnoj foliji koji prikazuju leteće ribe – svijet koji se nalazi između golubova smještenih iznad i riba ispod. Život između dva kontrasta, u prostoru koji razdvaja ili povezuje dva različita entiteta”, objasnila nam je Mrčela.

Ivanin je rad predstavljen u sklopu međunarodnog Zrinski Art Festivala – festivala inovativnih umjetničkih praksi, koji se po prvi puta predstavio hvarskoj publici od 15. do 17. rujna ove godine.

 

 

PHOTOS BY: Marko Todorov / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.