pexels-rebeca-goncalves-1770310-scaled

Jeste li znali da ovih 6 stvari za more možete unajmiti, a ne kupovati?

GREEN_300_listici_sredina

Ekonomičnije i odgovornije ljetovanje

Umjesto da kupujete sve što vam je potrebno za ljetovanje, razmislite o unajmljivanju. Mi vam donosimo popis onoga što sve možete posuditi i poprličino uštedjeti i biti ekološki odgovorni.

Unatoč nestabilnom vremenu kroz lipanj, mnogi su već ‘obavili’ svoj prvi kupanac u moru ove godine. Godišnji odmori nekima su već u tijeku, neki tek planiraju svoje ljetovanje, no ono što je dobro znati da mnogo toga što nam je potrebno za za na more moramo nužno kupiti, već bez problema možemo posuditi, odnosno unajmiti i time smo i sebi, ali i okolišu olakšali gomilanje stvari koje nam možda u svakodnevnom životu i nisu nužno potrebne. Donosimo vam popis što sve možete iznajmiti, popularnije rečeno “rentati” za odlazak na odmor.

Oprema za kampiranje

Sudeći po cijenama smještaja, mnogi će ovo ljeto možda prvi put okusiti čari kampiranja. Umjesto da kupujete opremu, odlučite se za opciju iznajmljivanja onog što vam je potrebno za odsjedanje u nekom od kampova. Šator, rasklopive stolice, zračni madraci, čak i kamp kućica i još mnogo toga moguće je iznajmiti. Umjesto da vam se nakon ljetovanja oprema gomila u domu, tako je vrlo lako vratite i ako vam se kampiranje svidi, ponovno posudite.

iznajmiti

Iznajmljivanje morskih “prometala”

Ako niste upoznati s tom opcijom, dajemo vam na znanje da u određenim sportskim trgovinama diljem Hrvatske možete iznajmiti potrebnu opremu za aktivnosti na moru. Primjerice, posljednjih je godina vrlo popularan sup kojeg za pristupačnu cijenu najma možete nabaviti u terminima kada odlazite na ljetovanje, a kasnije ga vratiti, baš kao i kajak i još mnogo toga.

Bicikl

Nema ništa ljepše od istraživanja skrivenih mjesta na moru uz vožnju s biciklom. Ako nemate bicikl u svom vlasništvu ili ga naprosto nemate kako prevesti, najam bicikala je odlična stvar. Vjerojatno svako veće mjesto na moru nudi mogućnost najma ovog održivog prijevoznog sredstva.

Suncobran, ležaljke

Ako vam nešto nije potrebno tijekom zimskih mjeseci u primjerice, skučenom stanu, onda su to svakako ležaljke i suncobrani. Sve će te to vrlo lako iznajmiti na odmoru.

Automobil

Ako niste vlasnik automobila, a planirate se otisnuti na neku od destinacija gdje ne vozi javni prijevoz, unajmite automobil, i to onaj električni.

Knjige

Najčešća aktivnost mnogih u hladu svakako je čitanje knjige. Umjesto da kupujete naslove uz koje ćete uživati na plaži, posudite knjige u gradskim knjižnicama i nakon što se vratite s odmora vratite ih.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexeles, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.