Donosimo vam, stoga, provjereno dobar recept za vegansku varijantu cimet rolica, idealnog jesenskog deserta kojeg će obožavati cijela ekipa.
Za pripremu ćete morati izdvojiti od pola sata do sat vremena.
Sastojci
Za tijesto:
2 šalice bademovog mlijeka (480 mL) na sobnoj temperaturi
½ šalice otopljenog veganskog maslaca (115 g),
¼ šalice organskog šećera (50 g)
1 paket aktivnog suhog kvasca
5 šalica brašna (690 g)
1 žličica soli
Za punjenje:
170 g veganskog maslaca (170 g)
170 g smeđeg šećera (165 g)
2 žlice mljevenog cimeta
Za glazuru:
1 šalica šećera u prahu (160 g)
2 žlice bademovog mlijeka
½ žličice ekstrakta vanilije
Priprema
U velikoj zdjeli pomiješajte bademovo mlijeko, otopljeni maslac i šećer. Smjesa bi trebala biti na sobnoj temperaturi.
Ravnomjerno pospite kvasac po toploj smjesi i ostavite jednu minutu.
Zatim dodajte brašno i žličicu soli i miješajte drvenom kuhačom dok se sve ne sjedini.
Pokrijte zdjelu krpom i stavite na toplo mjesto da se diže jedan sat. Nakon tog vremena tijesto bi se trebalo gotovo udvostručiti.
Nakon sat vremena, u smjesu dodajte 95 grama brašna i malo soli. Dobro promiješajte, a zatim istresite na dobro pobrašnjenu površinu.
Lagano mijesite tijesto, po potrebi dodajući još brašna dok ne prestane bti ljepljivo.
Razvaljajte tijesto u veliki pravokutnik, debljine oko jedan centimetar.
Potom tijesto premažite nadjevom (omekšalim veganskim maslcem, smeđim šećerom i cimetom).
Zarolajte i potom izrežite na 12-14 jednakih dijelova i ostavite da odstoji još 45 minuta.
Potom stavite rolice u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pecite pola sata.
Kada se cimet rolice malo ohlade na vrh stavite preljev, koji ćete napraviti tako što ćete u zdjeli srednje veličine pomiješati šećer u prahu, bademovo mlijeko i ekstrakt vanilije.