biskvit od jabuke_naslovna

Brzi i lagani biskvit od pirovog brašna, bez šećera: Trebaju vam samo tri jabuke i 5 minuta

GREEN_300_listici_sredina

Ukusno i zdravo

Za ovaj lagani i brzi biskvit dovoljno je samo pet minuta da ga umiješate, a sve namirnice su vam lako dostupne.

Pred nama je ljeto i visoke temperature pa kada razmišljate o hrani koju pripremate, ona mora zadovoljavati i neke uvjete. Osim što bi to trebali biti lagani obroci, koji ne opterećuju dodatno probavu, njihova priprema treba biti brza i jednostavna. Još ako k tomu namirnice koje su vam potrebne nisu skupe, osjećate se kao da ste dobili pravi zgoditak.

Odabrali smo jedan jednostavan recept za biskvit od jabuka, koji ćete umiješati u samo pet minuta, a ispeći za manje od 30 minuta.

biskvit od jabuka

Recept, prema kojem su ovaj kolač pripremale mame i bake, odlučili smo doraditi i malo izmijeniti pa smo izbacili šećer, umjesto bijeloga brašna, koristili smo pirovo i malo kokosovog brašna i, kada smo sve to umutili i ispekli, naš je biskvit s jabukama postao još ukusniji od onoga tradicionalnog.

Sastojci (mjera šalica od 2 dcl)

2 jaja

1 šalica kokosovog ili brezinog šećera

1 šalica zobenog mlijeka

1/2 šalice ulja – mi smo otopili i stavili maslac, a možete i kokosovo ulje

1, 5 šalica bijeloga pirovog brašna

1/2 šalice kokosovog brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

3 jabuke

cimet

Priprema

Jabuke ogulite i izrežite na ploške. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega poslažite jabuke te ih pospite cimetom.

U posudi pjenašto umiješajte jaja, brezin ili kokosov šećer i vanilin šećer. Dodajte postupno, miješajući mikserom, kokosovo ulje (ili rastopljeni maslac). Potom dodajte zobeno mlijeko pa postupno, miješajući i smjesu pirova i kokosova brašna (koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo).

Biskvit prelijte preko jabuka. Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.

Kada se biskvit ohladi, možete ga poslužiti sa šlagom, a ako ga držite u hladnjaku, bit će to osvježavajući desert za ljetne vrućine.

 

PHOTOS BY: Unsplash/Guliver Image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.