Pred nama je ljeto i visoke temperature pa kada razmišljate o hrani koju pripremate, ona mora zadovoljavati i neke uvjete. Osim što bi to trebali biti lagani obroci, koji ne opterećuju dodatno probavu, njihova priprema treba biti brza i jednostavna. Još ako k tomu namirnice koje su vam potrebne nisu skupe, osjećate se kao da ste dobili pravi zgoditak.
Odabrali smo jedan jednostavan recept za biskvit od jabuka, koji ćete umiješati u samo pet minuta, a ispeći za manje od 30 minuta.
Recept, prema kojem su ovaj kolač pripremale mame i bake, odlučili smo doraditi i malo izmijeniti pa smo izbacili šećer, umjesto bijeloga brašna, koristili smo pirovo i malo kokosovog brašna i, kada smo sve to umutili i ispekli, naš je biskvit s jabukama postao još ukusniji od onoga tradicionalnog.
Sastojci (mjera šalica od 2 dcl)
2 jaja
1 šalica kokosovog ili brezinog šećera
1 šalica zobenog mlijeka
1/2 šalice ulja – mi smo otopili i stavili maslac, a možete i kokosovo ulje
1, 5 šalica bijeloga pirovog brašna
1/2 šalice kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
3 jabuke
cimet
Priprema
Jabuke ogulite i izrežite na ploške. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega poslažite jabuke te ih pospite cimetom.
U posudi pjenašto umiješajte jaja, brezin ili kokosov šećer i vanilin šećer. Dodajte postupno, miješajući mikserom, kokosovo ulje (ili rastopljeni maslac). Potom dodajte zobeno mlijeko pa postupno, miješajući i smjesu pirova i kokosova brašna (koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo).
Biskvit prelijte preko jabuka. Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.
Kada se biskvit ohladi, možete ga poslužiti sa šlagom, a ako ga držite u hladnjaku, bit će to osvježavajući desert za ljetne vrućine.