rodeo naslovna

Iznimno rijetka fotografija ‘šumskog rodea’ bit će na prestižnom natječaju: Majmun s grane zaskočio jelena

GREEN_300_listici_sredina

Život u divljini

Ova rijetka fotografija ušla je u 16 najboljih na prestižnom natječaju za Wildlife Photographer of the Year, koji organizira Prirodoslovni muzej u Londonu.

U divljini se pronađu čudesni trenuci, a samo rijetki sretnici ih stignu uloviti da pritom ne ometaju životinje. Atsuyuki Ohshima, koji sebe deklarira kao fotograf divljine, zabilježio je rijetku situaciju kada majmun odluči postati kauboj pa je i fotografiju nazvao “Šumski rodeo”.

Ohshima je kamerom ulovio majmuna upravo u trenutku kada je s drveta zaskočio japanskog jelena koji je prolazio šumom. Iako vam se ovo čini čudnom aktivnošću, znanstvenici su već primijetili da makaki majmuni često jašu japanske jelene, a ponekad to čine samo jer im je zabavno.

Makaki majmuni i japanski jeleni dugo koegzistiraju na istome području i dijele simbioptski odnos: jeleni čiste za majmunima, hraneći se plodovima koji im ostanu, a majmuni čiste jelene, skačući na njihova leđa kako bi im uklonili razne kukce.

Ohshimina fotografija je objavljena i na web-stranici Prirodoslovnog muzeja u Londonu, a konkurira ostalim fotografijma o divljini na natječaju Wildlife Photographer of the Year, čiji će pobjednik biti proglašen u Londonu 13. listopada.

PHOTOS BY: Unsplash/Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.