271848665_337852157982248_5526473019660227015_n

Instagram profil koji će raznježiti Zagrepčane, ali i podsjetiti kako se nekad živjelo ekološki odgovornije!

GREEN_300_listici_sredina

Zagreb kakav je bio nekada

Centar Zagreba danas: moderan, prepun trgovina, barova, prolaznika, prometa. Centar Zagreba prije pedeset i više godina: prepun zanatlija, pješaka, životinja, ali i snijega zimi. Svega ovog možete se prisjetiti zahvaljujući Instagram profilu Stari Zagreb koji nas bar fotografijama može odvesti u neka prošla i održivija vremena koja bude nostalgiju.

Sve i da niste ljubitelj društvenih mreža, kao i objavljivanja fotografija na primjerice Instagramu, nećete moći odoljeti zaviriti u jedan takav profil koji ne samo da budi nostalgiju za nekim prošlim, starim vremenima, već je i vjeran prikaz znatno održivijeg načina života. Kada u Instagram “ukucate” Stari Zagreb, izaći će vam profil prepun prekrasnih većinom crno bijelih fotografija koje nas vraćaju na ulice Zagreba četrdesetih, pedesetih, sedamdesetih, osamdesetih.

Mnogima će biti neobično vidjeti krave na ispaši na Kaptolu iz 1953. godine, slavljenje prvog tramvaja u Novom Zagrebu 1979. godine, ali i činjenice da su obrtnici u to vrijeme itekako bili cijenjeni. Danas teško da ćete na ulicama pronaći osobu koja će vam popraviti, očistiti ili ulaštiti cipele, teško da ćete na Tuškancu vidjeti nastavu u prirodi, kao ni veliki red čekanja za frizuru, jer salona danas ima na svakom koraku, a čišćenje snijega lopatama u samom centru zamijenili su strojevi u onim rijetkim trenutcima kad snijega uopće ima.

I baš zato ovakve fotografije koje su vidljive cijelom svijetu, divan su podsjetnik na ono kako se nekad živjelo, ali nam može ponuditi i ideju kako neke vrijednosti možemo primijeniti i danas, gotovo stoljećima kasnije.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.