pexels-pixabay-60008

Igla u plastu sijena ipak nije toliko mala: Pronašli su radioaktivnu kapsulu iz Rio Tinta

GREEN_300_listici_sredina

Izbjegnuta katastrofa

Australske vlasti objavile su da je uspješno završena potraga za radioaktivnom kapsulom koja je pala s kamiona u transportu iz rudnika Rio Tinta.

Pronađena je radioaktivna kapsula koja je nestala prošli tjedan uz pustinjsku autocestu u Australiji, objavile su australske vlasti, a prenosi BBC. Hitne službe uspjele su, izgleda, pronaći iglu u plastu sijena. Podsjetimo, nakon što je tijekom transporta izgubljena radioaktivna kapsula, australske vlasti pokrenule su opsežnu potragu.

Rudarski gigant Rio Tinto objavio je javnu ispriku zbog gubljenja kapsule koja je u krivim rukama mogla izazvati ozbiljnu štetu. Naime, doticaj s njom može izazvati može izazvati opekline kože, bolest zračenja i potencijalno smrtonosne rizike od raka, posebno za one koji su nesvjesno izloženi zračenju dulje vrijeme. Vjeruje se da je ispala s kamiona tijekom transporta iz rudnika.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.