andreas-dress-OUSa9MU4zZc-unsplash

I osječko nebo bez vatrometa, a sve za dobrobit životinja i okoliša

GREEN_300_listici_sredina

Umjesto toga instalacija omiljenog umjetnika

I Osijek je odlučio vatrometu stati na kraj, a sve zbog zaštite životinja i okoliša. Umjesto toga, Osječane i turiste očekuje jedna puno zanimljivija i održivija opcija.

Sve je više gradova koji su za dobrobit okoliša i zaštite životinja pristali na doček Nove godine bez vatrometa. Nakon Rijeke to je sada učinio i Osijek koji će u 2023. godinu ući mirnije, uz alternativnije rješenje – svjetlosnu instalaciju.

Nešto posebnija svjetlosna instalacija očekuje sve koji će na Silvestrovo biti u Osijeku jer će svijetliti s četiri strane svijeta i dovesti Osječane do Konkatedrale ispred koje će osječki umjetnik Nikola Faller, najpoznatiji po svojim instalacijama od slame, postaviti jaslice. Podsjetimo, bez vatrometa će uz Osijek ove godine biti i Čazma, Rovinj, Labin, Opatija, Rijeka i Samobor, a glavni grad Hrvatske najavljuje to za naredne godine jer su za ovu već ugovorili vatromet s tvrtkama za pirotehniku.

PHOTOS BY: Instagram, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.