b526a2926417f2533729f597ba96f082

Grad Zagreb besplatno dijeli vrtne parcele na 4 lokacije: Vrijeme je za sadnju voća i povrća u metropoli!

GREEN_300_listici_sredina

Doznajte do kad je rok i ispunjavate li uvjete

Nakon što je nedavno Samobor dijelio besplatne vrtne parcele u svom gradu, sada je i Grad Zagreb raspisao Javni poziv za dodjelu gradskih vrtnih parcela pojedincima koji žele posaditi svoje voće i povrće.

Ako ste poželjeli ove godine posaditi svoj vrt u glavnom gradu, a nemate tu mogućnost u svom dvorištu, Grad Zagreb je raspisao Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje.

Četiri gradske četvrti nude ukupno 36 parcela

Ukupno je njih 36 u površini od 50 m², od kojih su dvije  području Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, na lokaciji Čavoglavska ulica, 30 na području Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, na lokaciji I. gardijske brigade „Tigrovi“ te četiri na području Gradske četvrti Sesvete, na lokaciji Ulica Rimski put.

Glavna svrha dijeljenja parcela je proizvodnja hrane (povrće i jagodasto voće), začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe, a pravo na svoj “komadić vrta”  imaju osobe s prebivalištem na području Grada Zagreba koji nemaju u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište. Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva.

Pravo najma na 2 godine

Svatko tko će aplicirati za javnu gradsku pracelu, moći će je dobiti u najam na dvije godine bez naknade s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara, odnosno da o vrtu brinete s pažnjom i da obrađujete sve ono što ste u njemu posadili baš kao da je vrt u vašem vlastitom dvorištu. Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od objave Javnog poziva, a s obzirom na to da je Javni poziv objavljen 8.svibnja, imate još 12 dana za aplicirati za svoj budući vrt. Dodatne informacije potražite ovdje.

PHOTOS BY: Pinterest, Unsplash, Grad Zagreb / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.