download (52)

6 besplatnih aplikacija za vrtlarenje koje će vas pretvoriti u pravog stručnjaka za biljke!

GREEN_300_listici_sredina

Za sve postoji aplikacija

Ako ste vrtlar, znate da postoji mnogo stvari o kojima morate voditi računa da biste imali uspješan vrt, ali i pratiti vrtlarske trendove koji dolaze svake godine. Od rasporeda zalijevanja do vremena sadnje, može biti teško zapamtiti sve obaveze. Tu na scenu nastupaju aplikacije!

Bez obzira jeste li početnik ili iskusni vrtlar, postoje aplikacije koje će vam pomoći u planiranju vrta, odabiru biljaka, zalijevanju, gnojenju i borbi protiv bolesti i štetnika. Uz brz razvoj tehnologije, postoji mnogo besplatnih aplikacija za vrtlarstvo koje su dostupne na tržištu danas, pa svatko može pronaći nešto što odgovara njihovim potrebama i preferencijama.

Postoje brojne aplikacije za vrtlarenje za Android i iOs, a mi smo izdvojili šest nama najboljih i potpuno besplatnih.

PictureThis

PictureThis je samo jedna od mnogih besplatnih aplikacija za prepoznavanje biljaka. Bilo da odaberete ovu ili neku drugu aplikaciju, trebali biste je imati na svom telefonu jer je ovo super koristan alat kada tek počinjete raditi u vrtu.

Kada ste u stakleniku i odlučujete koje biljke želite, vrlo je korisno imati način identificiranja različitih vrsta i njihovih potreba. PictureThis pruža sveobuhvatan vodič za njegu — aplikacija vam govori o potrebama biljke za zalijevanjem, potrebama za sunčevom svjetlošću i koliko često je trebate podrezati i gnojiti. Dakle, umjesto guglanja hrpe pitanja, imate sve informacije na jednom mjestu.

Aplikaciju je vrlo zgodno imati za vrtlarenje, ali ju je zabavno koristiti i na druge načine. Jeste li ikada išli u šetnju svojim susjedstvom ili u javni park i pitali se kakvu vrstu biljaka vidite? Aplikacija za prepoznavanje biljaka može takve šetnje učiniti još zabavnijim.

Seed to Spoon

Sadnja i održavanje povrtnjaka može biti dosta komplicirano jer ima toliko toga o čemu trebate voditi računa. Seed to Spoon savršena je aplikacija koja će vam pomoći organizirati sve obaveze vezane uz biljke.

Aplikacija vam omogućuje snimanje i praćenje sjemena, planiranje vašeg vrta na temelju sezone i pregled organskih rješenja koja će pomoći vašim biljkama da izbjegnu bolesti. Također možete naučiti kako uzgojiti hrpu različitog povrća i začinskog bilja.

Planta

Jeste li poznati po tome da nikako ne uspijevate držati biljke na životu? Ako ovo zvuči kao vi, možda biste trebali razmisliti o preuzimanju Plante. Ova aplikacija je izvrsna za ljude koji imaju tendenciju zanemarivanja svojih biljaka.

Planta će vam reći kada zalijevati, prskati, gnojiti, čistiti i presađivati svoje biljke — tako da više nema isprika. Ako vaša biljka ima žuto lišće ili izgleda pomalo tužno, pomoću aplikacije također možete odrediti što s njom nije u redu.

Moon & Garden

Sadnja na temelju mjesečevih mijena drevna je praksa koju neki koriste i danas. Moon & Garden govori vam kada obaviti određene vrtlarske zadatke na temelju lunarnog vrtlarskog kalendara. Ako ste novi u ovoj metodi ili želite saznati više o njoj, ovo je odlična aplikacija za preuzeti.

iScape: Landscape Design

Ova aplikacija za uređenje okoliša savršena je za perfekcioniste. Ako želite imati vrt, ali vas aspekt planiranja koči,”iScape: Landscape Design” pomoći će vam da odaberete najbolji mogući raspored.

Sadnja zahtijeva puno promišljenog razmatranja, a često imamo vrlo specifičnu viziju na umu. Ponekad naše vizije ne funkcioniraju onako kako smo zamislili, zbog čega je planiranje unaprijed tako zgodno – možemo vidjeti kako izgleda na aplikaciji prije nego što oživimo svoj vrt iz snova.

My Soil

Jeste li se ikada zapitali zašto vaši susjedi imaju tako lijepe i bujne vrtove? To je zato što koriste optimalne količine gnojiva. “My Soil” vam pomaže testirati i upravljati svojim tlom. Na primjer, možete testirati pH razine tla, kao i razine hranjivih tvari. My Soil također ima ugrađeni kalkulator gnojiva, tako da možete izračunati koliko gnojiva trebate koristiti. Ovo je jedna od najboljih vrtnih aplikacija za vrtlare koji žele osigurati da njihove biljke dobivaju potrebne hranjive tvari.

 

PHOTOS BY: Unsplash, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.