5e96c7029403fb6629727616_BTA_Neutral_18-p-1080

FOTO Pogledajte genijalne radove uličnog umjetnika: Od odbačene plastike napravio životinje!

GREEN_300_listici_sredina

Poslao važnu poruku

" Nije poanta pretvoriti otpad u nešto prekrasno, nego u stvaranju prizora žrtava od onoga što ih ubija", kazao je portugalski umjetnik u kratkom filmu A Life of Waste.

U njegovim rukama odbačeni komadi plastike postaju prava umjetnost. On je ulični umjetni Bordalo II koji svojim umjetničkim djelima podiže svijest o ugroženim životinjama. Naime, Bordalo svoje instalacije izrađuje od istih materijala koji su pridonijeli uništenju staništa ugroženih životinja.

Pravi je to primjer klimatske angažirane umjetnosti kojom se prenosi važna poruka, a to je da pretjerani konzumerizam i korištenje plastike može uništiti životinje.

Big Trash Animals 

Njegova se umjetnička djela, u seriji Big Trash Animals, mogu pronaći na ulicama u čak 23 zemlje. Ukupno je to 195 neobičnih djela koji se nalaze po cijelom svijetu.

Nakon što je već proputovao nekoliko zemalja, proces prikupljanja sirovina dao je Bordalu privilegiju jedinstvenog pogleda na svaki grad i njegove navike prikupljanja i obrade otpada, navodi se na njegovoj službenoj stranici.

Cilj njegovih djela je, kaže,  skrenuti pozornost na trenutni problem, a to je prvenstveno proizvodnja otpada i materijala koji se neće moći ponovno iskoristiti šteti okolišu i životinjama.

‘To nije poanta’

Naime, svako umjetničko djelo ovog neobičnog portugalskog umjetnika izrađeno je od onog materijala koji je odgovoran za sve neizvjesnu sudbinu pojedine životinje.

” Nije poanta pretvoriti otpad u nešto prekrasno, nego u stvaranju prizora žrtava od onoga što ih ubija”, kazao je portugalski umjetnik u kratkom filmu A Life of Waste.

 

PHOTOS BY: Big Trash Animals / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.