SOLD (16)

FOTO Jutro nakon oluje: Na terenu je bilo više od 4000 vatrogasaca, šteta je ogromna

GREEN_300_listici_sredina

Posljedice se i dalje saniraju

Snažno nevrijeme koje je sinoć pogodilo cijelu Kontinentalnu Hrvatsku nezapamćenih je razmjera. Potvrdili su to brojni klimatolozi, meteorolozi i druge hitne službe.

Dva su ljudska života izgubljena u Zagrebu, a jedan u Slavoniji, u općini Cernik u Brodsko-posavskoj županiji. Smrtno je stradao i vatrogasac na intervenciji  u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Brojne kolege danas se opraštaju od njega.

Vatrogasac je preminuo od srčanog zastoja, potvrdili su iz DVD-a Tovarnik za Dnevnik.hr.

Nevrijeme je pogodilo nekoliko županija, no najviše ozlijeđenih i najveća šteta nastala je u glavnom gradu. Iz bolnica pristižu informacije o 60-tak ozlijeđenih građana.

Olujno nevrijeme rušilo je sve pred sobom, kidajući reklamne plakate, nekoliko stotina stabala, kranove od dizalica, krovove… Praktički, sve pred sobom.

‘Nikada ovo nismo vidjeli’

Zagrepčani jednoglasno tvrde: “Ovako nešto nismo vidjeli nikada ranije”.

Iz gradske uprave grada Zagreba upozoravaju građane da izbjegavaju parkove dok se šteta ne sanira.

“Molimo građane da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima dok se ne saniraju opasna, nagnuta stabla i grane”, poručuju.

Objavljene su i nevjerojatne brojke – čak 4000 vatrogasaca saniralo je štete od olujnog nevremena.

Do sada je zabilježeno 1507 intervencija u kojima je sudjelovalo 3865 vatrogasaca sa 1604 vozila, a podaci o broju intervencija neprestano se povećavaju. Vatrogasci rade na uklanjanju stabala, granja, crjepova s kolnika te na sanaciji krovišta i dimnjaka.

PHOTOS BY: Profimedia, Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.