nevrijeme

Oluja došla iz Slovenije i zahvatila sjever Hrvatske: Iščupana stabla, letjeli su i krovovi, a ima štete i na dalekovodima

GREEN_300_listici_sredina

Nagla promjena vremena

Nakon jakog toplinskog vala, jučer u večernjim satima sjevernu Hrvatsku je zahvatilo olujno nevrijeme koje se u naše krajeve spustilo iz Slovenije.

Jučer u večernjim satima na sjevernu Hrvatsku sručilo se jako olujno nevrijeme, a zahvatilo je područje Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, Karlovačke županije te Zagreb, Samobor, Čakovec i Bjelovar. Nevrijeme se spustilo iz Austrije i susjedne Slovenije, gdje su snažni udari vjetra na nekim mjestima bili jači i od 100 kilometara na sat, rušili su stabla i dizali krovove.

U Sloveniji jaki udari vjetra uništitli dalekovode

Vjetar je na Kredarici dostizao brzinu od 164 kilometara na sat, a na Krvavcu 136 kilometara na sat, kako govore podaci iz Agencije za okoliš (ARSO). Prema izvješću Uprave za zaštitu i spašavanje Slovenije, snažan vjetar dizao je krovove na stambenim i gospodarskim objektima na području općina Celje, Laško, Rogaška Slatina, Slovenske Konjice, Šentjur i Velenje, a srušeno je nekoliko električnih stupova zbog čega je prekinuta opskrba električnom energijom.

nevrijeme u sloveniji

U Hrvatsku oluja stigla u večernjim satima

U Hrvatsku, oluja je stigla oslabljena, a iz Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske kažu da je na područjima pogođenim nevremenom prijavljena šteta na električnim stupovima, na cestama je bilo srušenih stabala, a s nekih su kuća i letjeli krovovi.

zagreb nevrijeme

Olujno nevrijeme zahvatilo je područje Varaždina oko 20.00 sati, a snažan vjetar iščupao je stabla i srušilo električne stupove, dok je područje uz granicu sa Slovenijom zahvatila i slaba tuča.

U Samoboru dignut i krov sa zgrade

Nevrijeme je zahvatilo zagrebačko i samoborsko područje, Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je nekoliko desetaka dojava o padu granja i drveća na ceste, dok je u Samoboru jak vjetar dignuo i krov zgrade.

U Zagorju letjeli krovovi s kuća

Na području Krapinsko-zagorske županije zaprimljeno je sedam dojava o srušenim stablima na prometnice i vodove električne energije, a u Klanjcu i Humu na Sutli olujni je vjetar dignuo krovove s obiteljskih kuća.

U Međimurskoj županiji manja šteta

Grljavinsko nevrijeme s vjetrom i jačom kišom zahvatilo i područje Međimurske županije, a zaprimljene su dojave o srušenom stablu na prometnicu, dok dojava o štetama nema.

U Bjelovaru šteta na dalekovodu 

Olijno nevrijeme prouzročilo je štetu i na području Bjelovara, a riječ je o padu stabala na prometnice i na telefonski vod te oštećenom stupu dalekovoda, dok je oštećen i dalekovod Podgarić.

U Karlovačkoj županiji nestalo struje

Olujno nevrijeme pogodilo je i okolno područje Karlovca, a Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je više dojava građana koji su se odnosili na srušena stabla na cestu (Brajakovo Brdo, Donji Nikšić, Grad Karlovac) i srušene stupove od struje (Pravutina, Gornje Gnojnice, Kamanje i Donji Bukovac Zakanjski), a na području Gradca došlo je do oštećenja žica na telefonskom stupu.

PHOTOS BY: Facebook Neurje.si/ / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.