sl brod naslovna

Oluja stigla do Slavonije: Slavonski Brod ostao bez struje, a u Općini Cernik stradala jedna osoba

GREEN_300_listici_sredina

Olujno nevrijeme putuje prema istoku

Oko 16 sati, u srijedu, strašno nevrijeme pogodilo je Zagreb, dva muškarca su smrtno stradala, a bilo je i ozlijeđenih. Olujni oblaci dva sata kasnije došli su i do Slavonije.

Nakon što je razorna oluja u srijedu oko 16 sati poharala hrvatsku metropolu, dva sata kasnije, oko 18 sati, došla je i do Slavonije. Olujni oblaci, kako je na svome Twitteru napisao meteorolog Bojan Lipovšćak, putuju 80 km/h, a za područje Slavonije i Baranje došlo je upozorenje da stanovništvo ostane na sigurnome i ne izlazi nepotrebno iz svojih kuća.

U Slavonskom Brodu nestalo je i struje, a građani javljaju kako snažan vjetar odnosi krovove s kuća i ruši drveće.

 

“Sin i ja smo bili u autu kada nas je odjednom zahvatilo nevrijeme, uspjeli smo se sakriti u jednu trgovinu koja nam je bila usput. Imam 30 godina, do sada nikada ranije nisam vidjela ovako nešto, toliku silinu. Dijete mi se rasplakalo od straha, a ni meni nije bilo svejedno. Vjetar je nosio veliki metalni kontejner preko avenije, a ulicom su letjeli crijepovi s kuća i dijelovi stabala. Izgledalo je kao da je nadomak do tornada”, ispričala je za Index žiteljka Slavonskog Broda.

Iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP RH javili su da je u Općini Cernik uslijed pada stabla na vozilo smrtno stradala jedna osoba.

PHOTOS BY: Twitter screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.