283505934_293496309544988_3670836972892310761_n

Fenomenalna ekipa filma “Čuvari planeta”: Prije premijere čistili plažu, sudjelovao i Oscarovac

GREEN_300_listici_sredina

Izvukli su čak 102 kg otpada na plaži!

U filmu se skupina žena i muškaraca bori za spašavanje grbavog kita koji je nasukan na udaljenoj obali. Gledatelji tako otkrivaju nevjerojatno priču o jednim od najvećih stanovnika na Zemlji, koji su izuzetno važni za očuvanje ekosustava.

Prije prikazivanja pretpremijere filma “Čuvari planeta” u francuskom gradu Béziersu, cijela filmska ekipa čistila je plažu Valras u regiji Occitanie na jugu Francuske. Prikupili su tako čak 102 kilograma otpada, a pomoglo im je i pedesetak djece iz lokalnih osnovnih škola. Kako je istaknuo Jean Dujardin, narator filma i dobitnik Oscara i Zlatnog globusa, akcija je trajala dva sata. Francuska filmska zvijezda inače podržava organizaciju Project Rescue Ocean, koja je bila partner ove akcije.

Upravo zbog njegove popularnosti očekuje se uspješno prikazivanje filma u francuskim, ali i svjetskim kinima. Četiristo gledatelja koji su pretpremijerno gledali “Čuvare planeta” bilo je oduševljeno. Film službeno dolazi u kina 22. veljače, a uskoro bi trebao doći i u Hrvatsku.

POGLEDAJTE TRAILER:

U filmu se skupina žena i muškaraca bori za spašavanje grbavog kita koji je nasukan na udaljenoj obali. Gledatelji tako otkrivaju nevjerojatno priču o jednim od najvećih stanovnika na Zemlji, koji su izuzetno važni za očuvanje ekosustava. Ekipa koja je radila na filmu morala se maksimalno približiti ovoj veličanstvenoj  životinji, ali redatelj Jean-Albert Lièvre inzistirao je na što manjem ometanju kitova, ali i na maksimalnom smanjenju utjecaja snimanja na ocean i okolinu.

Morali su uložiti puno strepljenja, ali i fizičkog napora kako bi pronašli kitove, a to su morali izvesti samo po lijepom vremenu, dok je podvodna vidljivost dobra. Snimanje su, dakle, većinski kontrolirali sami kitovi, a filma ekipa nije im se približavala ako su se kitovi od nje odmicali.

 

PHOTOS BY: Instagram, Les Gardiennes de la Planète / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.