DSR-Jadranovo-foto-1-1

Ekipa iz Jadranova ovu subotu kreće čistiti morsko dno

GREEN_300_listici_sredina

Sjajna akcija

Cilj projekta je ukloniti i propisno zbrinuti otpad s morskog dna u Jadranovu te tako podignuti svijest građana i gostiju.

Ekipa u Jadranovu odlučila je uzeti stvar u svoje ruke i očistiti morsko dno od otpada u njihovom mjestu. Uz pomoć volontera, akciju čišćenja provodi Društvo sportske rekreacije Jadranovo uz pomoć sa šest ronioca i šest ribara te najmanje šest volontera.

Planiraju četiri takve akcije u kojima će očistiti gotovo osam tisuća četvornih metara podmorja, a prikupljeno smeće će izmjeriti, sortirati, a potom odložiti na ekološki prihvatljiv način. Važno je da sve evidentiraju kako bi kasnije mogli imati uvid u količinu i vrstu prikupljenog otpada tijekom svake faze, priopćili su iz Društva sportske rekreacije Jadranovo.

Prve dvije ekološke akcije čišćenja održat će se u subotu, 04. ožujka 2023. godine u 10:00 sati u Jadranovu, a mjesto okupljanja volontera je plaža Tunera.

Cilj projekta je ukloniti i propisno zbrinuti otpad s morskog dna u Jadranovu te tako podignuti svijest građana i gostiju grada Crikvenice o problemu zagađenja mora, potrebi za zaštitom okoliša i podmorja te odgovornom odlaganju otpada.

Akcije sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u partnerstvu s Gradom Crikvenicom i ŠRD-om ‘Tunera’ kroz projekt “More bez otpada”.

PHOTOS BY: Rudolf Jožinec (Društvo sportske rekreacije Jadranovo), Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.