osijek požar naslovna

Umirovljenica Dinka Juričić velikodušno ponudila pomoć Osječanima: ‘Dođite u naš šarengradski kamp na Dunavu!’

GREEN_300_listici_sredina
U teškim situacijama često reagiraju ljudi dobra srca pa je tako stanovnicima Osijeka i okolice putem društvene mreže pomoć ponudila i Dinka Juričić iz Šarengrada.

Nedugo nakon ponoći došlo je do jakog požara na deponiju uskladištene plastike osječke tvrtke “Drava International”,  a kako je moguće i zagađenje zraka kancerogenim plinovima na području Osijeka i okolice, stanovnici su dobili brojna upozorenja da se ne zadržavaju na otvorenome.

Između ostalih, oglasio se i toksikolog Franjo Plavšić te upozorio na ozbiljne posljedice požara u Osijeku, uključujući rizik od kancerogenih plinova, gušenja, kašljanja te dugotrajno onečišćenje tla, vode i poljoprivrede, kako izvještava Dnevnik.hr.

osijek

Iz općine Antunovac, koja se nalazi u obližnjoj okolici Osijeka, oglasili su se na svojim službenim stranicama te obavijestili stanovnike kako u suradnji sa službama pokušavaju dobiti mjerne uređaje za kvalitetu zraka kako bi mogli pratiti stanje. “Tokom dana uz donaciju tvrtke bit će omogućene svakom kućanstvu zaštitne maske radi zaštite mještana od nepovoljnih utjecaja te vas i dalje molimo zbog specifičnosti požara da se čuvate nepotrebnih izlazaka na otvoreno…”, napisali su u objavi.

S obzirom na trenutno stanje, brojni građani pokušavaju pronaći neko privremeno rješenje vezano uz smještaj dok se situacija ne stabilizira. Mnoge je oduševila objava Dinke Juričić, iz Šarengrada, umirovljene profesorice hrvatskog jezika. Dinka je ponudila privremeni smještaj mještanima koji se osjećaju ugroženi na osječkom području zbog zagađenja zraka.

“Dragi Osječani i stanovnici okolnih mjesta, posebno Brijesta te Antunovca i Ivanovca, gdje južni vjetar nosi dim, ako se hitno želite maknuti iz otrovnog oblaka, a imate kampersku opremu, dođite na nekoliko dana (dok se situacija malo smiri) u naš šarengradski kamp na Dunavu”, napisala je u svojoj objavi na Facebooku.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.