keksići naslovna

Demonstrirali koliko im je vruće na radnome mjestu: Ekipa iz Nacionalnog parka ispekla kekse u autu

GREEN_300_listici_sredina

Ljetne vrućine

Ako se u automobilu za ljetnih vrućina mogu ispeći keksići, doista je opasno u njima ostavljati djecu ili kućne ljubimce. Djelatnici Nacionalnog parka Zion na tu su temu napravili neobičan eksperiment i objavili ga na društvenim mrežama.

Da zbog iznimno visokih temperatura nije lako raditi u Nacionalnom parku Zion, u američkom Utahu, demonstrirali su djelatnici tako što su odlučili pokazati da mogu ispeći keksiće u automobilu koji stoji parkiran na suncu.

Naime, temperature u srpnju u Zionu prelazile su 38 stupnjeva Celzijevih, a ekipa djelatnika odlučila se za mali eksperiment. Umijesili su ukusne keksiće i stavili ih u auto u kojemu su prethodno izmjerili temperaturu od 93 stupnja Celzijeva. NAglasili su da je potrebno između tri i pet sati da keksići budu spremni za jelo, a u videu su pokazali i kako su ih na kraju pojeli.

“U autu je toplo kao u pećnici, zbog čega smo odlučili ispeći kolače”, napisala je služba parka u objavi na Instagramu. Valja napomenuti da kada su u automobilu ostavili termometar, i on se otopio.

U objavi su u šali savjetovali posjetiteljima da hranu ne ostavljaju u autu nego da je ponesu sa sobom jer će se najvjerojatnije na visokoj temperaturi skuhati ili ispeći.

No cijela priča je nosila ozbiljan ton upozorenja jer su zapravo željeli skrenuti pozornost na toplinske udare koji se mogu dogoditi djeci ili životinjama ako ih se nesmotreno ostavi u automobilu, “da malo pričekaju”.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.