Američka glumica Jennifer Coolidge još je jednom osvojila srca javnosti

GREEN_300_listici_sredina

Ponosno nosi novu titulu

Glumica Jennifer Coolidge okrunjena je titulom "Kraljica vegana" kao znak zahvalnosti za "predanost oslobađanju životinja".

Organizacija za prava životinja PETA dodijelila je nagradu zvijezdi serije “The White Lotus” povodom obilježavanja “Mjeseca žena 2023”.

“Ogromnu ljubav koju Jennifer Coolidge ima prema životinjama može se usporediti samo s veličinom njezina talenta”, izjavila je viša potpredsjednica PETA-e Lisa Lange u priopćenju. “PETA ju je ove godine proglasila našom “Kraljicom vegana” jer koristi svaku priliku da potakne sve da izbace okrutnost prema životinjama iz svoje kuhinje, ormara i kozmetike.”

Coolidge je tijekom godina glasno isticala probleme vezane za prava životinja. Primjerice, 2003. godine pojavila se na naslovnici PETA-inog vodiča za kupovinu bez okrutnosti prema životinjama.

Iste godine, nakon izlaska filma “Plavuša s Harvarda 2”, zamoljena je da se pojavi u reklami za hot dog. To je bio odgovor na njezinu sada već kultnu rečenicu: “Izgledaš kao četvrti srpnja. Zbog tebe silno želim hot dog.” Inače, četvrtog srpnja se u Americi slavi Dan nezavisnosti kada većina Amerikanaca jede hot dog kao glavnu poslasticu.

U razgovoru s časopisom People 2022., Coolidge je otkrila da je brendu rekla da će napraviti reklamu samo ako on lansira veganski proizvod. “Bila je to tvrtka koja je proizvodila hrenovke s mesom, a ja jedem ove nevjerojatne hrenovke na biljnoj bazi. Pa sam rekla tvrtki: ‘Ako izađete s biljnim hrenovkama, sigurno ću napraviti reklamu za vas.’”

Je li Jennifer Coolidge veganka?

Čini se da sama Coolidge nije javno potvrdila drži li se veganskog načina života. Godine 2020. izjavila je za New York Times da se teško nosi s veganskom prehranom i da se osjećala “užasno” jer je naručila ribu u svoju hotelsku sobu nakon dugog dana intervjua.

Međutim, čini se da su se stvari od tada promijenile. Članak Elle Decor objavljen u studenom 2022. opisao je glumca kao “pobožnog vegana i zagovornika prava životinja”. U članku piše da Coolidge redovito potiče vegansku prehranu, prirodnu kozmetiku i održivu modu. Govoreći o veganskim torbama, navodi se da je rekla: “Sjećam se vremena kada niste mogli ući u dizajnerski salon i pronaći torbicu koja nije od kože. Ali mislim da se ljudi mijenjaju.”

Nedavno je bila zvijezda u reklami za Super Bowl za veganski brend e.l.f beauty. Tada je izjavila da je “uvijek bila strastvena prema veganskoj kozmetici”.

Mnogi su pohvalili njezinu novu titulu ispod fotografije koju je objavila voljena glumica, a i brojne su pohvale na račun PETA-e jer je odabrala upravo Jennifer za ovogodišnju “Kraljicu vegana”.

“Bili ste prva skupina za zaštitu životinja koju sam imala sreću otkriti. Kada sam prvi put saznala za vas i posao koji radite u ime životinja širom svijeta, znala sam da sam pronašla svoje ljude. Neustrašivo razotkrivate surovu stvarnost okrutnosti prema životinjama i dokazujete koliko moćni mogu biti ljubitelji životinja kada se organiziraju i poduzmu nešto”, napisala je na Instagramu.

PHOTOS BY: Guliver Image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.