steve

17 godina bez Stevea Irwina: Grlio je krokodile, a ubila ga raža

GREEN_300_listici_sredina

Aktivizam

Steve Irwin, zapamćen kao Lovac na krokodile, bio je borac za očuvanje okoliša i zaštitu divljih životinja, a preminuo je prije 17 godina nakon što ga je ubola raža.

Na današnji dan, prije točno 17 godina, na snimanju emisije o podmorskom životu Velikoga grebena smrtno je stradao legendarni Lovac na krokodile, australski borac za zaštitu divljih životinja Steve Irwin. Lovac na krokodile naleti je na ražu, koja ga je ubola ravno u prsa, a iako je odmah prevezen u bolnicu, liječnici ga nisu mogli spasiti.

Steve je ljubav prema divljim životinjama naslijedio od svojih roditelja koji su se tijekom svog života aktivno zalagali za zaštitu divljih gmazova u Australiji. Kao dijete pratio je oca na ekspedicijama u Outbacku i zajedno s njim hvatao guštere, zmije otrovnice i krokodile, a pomagao je njegovati i rehabilitirati ozlijeđene ili napuštene klokane i ptice.

Cijeli svoj život proveo je promičući zaštitu okoliša, ali na sebi svojstven, avanturistički način. U Queenslandu  u Australiji osnovao je zoološki vrt, a ime Lovac na krokodile dobio je jer se najviše zalagao za očuvanje životnog staništa ovih divljih životinja. Nakon tragične smrti, pokopan je u svome zoološkom vrtu, u kojem je nastavila raditi njegova obitelj, a sin Robert je i krenuo njegovim stopama.

“Ako sačuvamo divljinu, spasit ćemo sebe”, riječi su legendarnog Lovca na krokodile.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.