steve irwin

Sin tragično preminulog “lovca na krokodile” objavio snimku: Zadesila ga ista sudbina kao oca

GREEN_300_listici_sredina

Jabuka ne pada daleko od stabla

Robert Irwin je s majkom i sestrom nastavio raditi u Fondaciji za zaštitu životinja koju je osnovao njegov otac Steve još davne 2002. godine. Avanturist je na svoga tatu i vatreni borac za opstanak divljine. Prema svemu sudeći, ide očevim stopama, a ugrizla ih je čak ista životinja.

Nije tajna da je Robert Irwin vrlo sličan svome preminulome ocu, Steveu Irwinu, žestokom borcu za zaštitu divljih životinja koji je svijetu poznat i kao “lovac na krokodile”.

No osim što Robert, zajedno sa sestrom Bindi i majkom Terri, nastavlja Steveovu ljubav i brigu za životinje, devetnaestogodišnjaka je nedavno zadesila ista sudbina kao njegova oca.

Robert je na svome instagramu objavio snimku na kojoj se vidi kako njegovog pokojnog oca Stevea grize zmija. Potom je usporedio tu snimku s vlastitim videozapisom u kojem pokušava spasiti istu vrstu zmije s ceste, i pritom mu zmija zahvaljuje s nekoliko ugriza po obrvi i nosu.

“Déjà vu. Tatu i mene ugrizla je ista zmija (dijamantni piton) s razmakom od nekoliko desetljeća”, napisao je Robert uz snimke. “Našao sam ovog pitona uz cestu, ali kao što možete vidjeti, ponekad spašavanje zmije ne ide baš po planu.”

I Robert i Steve su s osmijehom podnijeli ove ugrize, nježno rukujući zmijama dok su pokušavali očistiti krv s lica.

“Malčice sam se previše približio, pa me ugrizao. Imaju iznimno oštre zube poput malih igala”, objasnio je Robert napad.

Zmije grizu iz samoobrane

Stoljećima su zmije karakterizirane kao zle i opasne pa se na njih i dalje gleda kao na nešto čega se treba bojati i što bi bilo najbolje istrijebiti. No zmije su poprilično korisne životinje i unose ravnotežu u ekosustav. Većinom se hrane glodavcima, žabama, gušterima te drugim zmijama, a čovjeka napadaju samo kada se osjećaju ugroženo.

Od 15 vrsta koje se nalaze na području cijele Hrvatske, 12 ih je strogo zaštićeno Zakonom o zaštiti prirode zbog čega je zabranjeno uznemiravati, hvatati i držati u zatočeništvu, a pogotovo ozljeđivati ili ubijati.

 

PHOTOS BY: Green.hr/Instagram/Guliver Image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.